"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

A világ színei

Tapasztalatok, sikerek és tanulságok az „50 tehetséges magyar fiatal” program első évadából.

Az „50 tehetséges magyar fiatal” program azt tűzte célul maga elé, hogy a hasonló kezdeményezéseken túlmutató felelősségvállalással a tehetségek elismerésének rangos, mértékadó platformjává váljon. Akik eddig részt vettek benne, visszaigazolták ezt a törekvést. A La femme pedig folytatni akarja, amit elkezdett.

 

Veres Ádám szakmája a mechatronika egyik határterülete, azt mondta, hogy a La femme „50 tehetséges magyar fiatal” programját mintha egyenesen neki találták volna ki. „Elkészült a színtévesztők korrekcióját segítő szemüveg üzleti terve, ez után sokkal könnyebb befektetőket találni és a megvalósításról tárgyalni” - mesélte korábban lelkesedéssel. A mechatronikának ezt a határterületét kutatta PhD-hallgatóként, a célja egy olyan színszűrő szemüveg továbbfejlesztése volt, amellyel még az ép színlátók színélménye is felerősíthető. Az üzleti terv arra irányult, hogy elterjeszthessék azt a technikát, amellyel bármelyik optikusnál lehetőség lesz nemcsak a látás, hanem a színlátás korrekciójára is. Ebben várt segítséget a mentorprogramtól, és az Leitner György, a KlaxoSmithKlein Magyarország korábbi ügyvezetője személyében igazi üzletembert adott mellé.

 

 

A megismerkedés után mentora azonnal beengedte őt a mindennapjaiba: Ádám részt vett számos vállalati megbeszélésén, üzleti tárgyalásán, azokat utána átbeszélték. Beleláthatott az üzletfejlesztés mindennapjaiba, s végül a saját üzletépítéséhez kapott tanácsokat. Persze a legtöbbet az ő vállalkozásának a lehetőségeiről beszéltek.  A koncepció kialakításában sokat számított Leitner üzleti tapasztalata, ezt Ádám igyekezett is kihasználni. A tudományos kutatás ugyani, amit Ádám az egyetemen elvégzett, a dolognak csak egyik része, a kutató nem feltétlenül ért az üzlethez. „A mentorommal való közös munkáról nemigen tudok semmit kiemelni, intenzív hullámhegynek éltem meg az egészet!” – mondta Ádám.

TEHETSÉG
„Intenzív hullámhegyként éltem meg az egész programot.”

 

A gyógyászati termék, mint speciális eszköz különleges eljárásokat igényel a bevezetésnél, forgalmazásnál. Az üzleti tervnek tehát erre a szegmensre is ki kell térnie. Ezért megismerkedett Ádám a mentorprogram egyik rendezvényén Markos Ádámmal, a parlament Esélyegyenlőségi bizottsága tagjával, akivel ezt a jogi helyzetet is tisztázták, így az üzleti terv forgalmazási része is jobban körvonalazható. Mindennek eredményeként az üzleti terv lezárása után, megkezdődhetett a befektetők toborzása. Mentora ebben is támogatta, bemutatta őt olyanoknak, akiket ez a téma hosszabb távon is érdekelhet. „Olyan mentorom volt, akivel kiváló volt az együttműködésünk, és aki mellett aktívan telt minden pillanatom.”