"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Pénztárcabarát Paleolit ételek hedonistáknak

Minőség túlzások nélkül

Posta Renáta negyedik kötetében azokat a tippjeit és jól bevált receptjeit gyűjtötte össze egy csokorba, amelyek egyaránt fókuszálnak a minőségi, ám túlzások nélküli főzésre és a könnyen megromló alapanyagok hasznosítására. Egészséggel és ízekkel teli szendvicskrémeket, sonkás-aszpikos felvágottat készíthetünk a ropogós héjú paleo kenyér mellé. Tartalmas salátákat és pazar egytálételeket varázsolhatunk akár maradékokból, de a táblás csokiról, a tortákról vagy éppen a müzliszeletről sem kell lemondanunk. Olyan alapreceptjeire is megtanít, mint a tejfölízű paleo tejföl, az ízletes ketchup, a párszázas friss kókusztej, a dijoni mustár, vagy éppen a rántott hús, a töltött csirke és a levesbetétek. Mindezek mellett a könyvben szerepel a helyettesítések praktikus, nagy táblázata, a nem paleo alapanyagok részletes listája, valamint számos bespájzolós tipp is, hogy saját kezűleg, otthon is tudjunk cukor-, tartósítószer- és adalékmentes paradicsomlevet, paprikalekvárt, savanyúságokat, aszalványokat, paleo vaníliás cukrot, aromás fűszerkeveréket, gyógyteát készíteni. Minőségi, egészséges finomságok várnak ránk túlzások nélkül, átgondoltan, egy kis rafinériával fűszerezve. 

(Jaffa Kiadó)