Mary Berry-t a magyar tévénézők a Sütimester magyar címet viselő műsorban ismerhették meg. A házi cukrászat koronázatlan királynőjeként tekint rá a Daily Telegraph szakértője, és e fantasztikus kiállítású könyv bizonyság is lehet erre. Különösen akkor, ha nemcsak átlapozzuk az ínycsiklandozó torták, sütemények fényképével és receptjével teli oldalakat, hanem el is készítjük őket, vagy legalábbis néhányukat. A gyümölcs desszertektől az olyan egyszerű édességeken át, mint amilyen a narancsos puding vagy a fahéjas angol rizskoch, egészen a brandy ropogós aprósüteményig és a cappuccino tortáig válogathatunk, mi is kerüljön asztalunkra. De fényképekkel illusztrálva tanulhatjuk meg azt is, miként kell bevonni és díszíteni a csokoládés pilletortát, elkészíteni a sütőtökpürét a zarándok töktortához, tálalni az osztrák csokoládétortát, megalkotni a szivarkatorta csokoládémázát vagy fényezni a csokoládés csodatortát. A zárófejezetben alapreceptekkel és hasznos tudnivalókkal ismerkedhetünk meg: így a zselatin használatával, az öntetek készítésével, a torták, gyümölcskenyerek tárolásával, mélyhűtésével kapcsolatosan. Mary Berry tippjei, tanácsai még a gyakorlott háziasszonyok számára is hasznosak lehetnek a konyhában.
(Vince Kiadó)