"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Bach és a 20. század remekművei

Bach, Sosztakovics és Honegger együtt szólalnak meg Pusker Júlia és az Anima Musicae Kamarazenekar tolmácsolásában.

Sokszínű, térben és időben is tágas intervallumot felölelő koncertélményben lehet részük mindazoknak, akik november 29-én ellátogatnak a MOM Kulturális Központba Pusker Júlia és az Anima Musicae Kamarazenekar közös koncertjére. A változatos programban Arthur Honegger Hymne H 33 című műve, Johann Sebastian Bach d-moll hegedűverseny 1052r-e, Szőllőssy András Addiója és Dmitrij Sosztakovics kamaraszimfónia op. 110a-ja csendül fel.

 

Arthur Honegger svájci származású francia zeneszerző műveiben a dzsesszes hatások és a neoklasszikus elemek mellett a modern 20. századi zene jellegzetességei ismerhetők fel. Stílusát sokan eklektikusnak tartják, ennek ellenére a 20. század egyik legszemélyesebb hangú zeneszerzőjének számít, akinek fő sajátossága a különböző irányzatok összeegyeztetésére törekvés. Munkásságára többek között Johann Sebastian Bach volt nagy hatással, akinek d-moll hegedűversenye az ő darabját követve szólal meg a koncerten.

 

 

Az Anima Musicae Kamarazenekar 2010 februárjában alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiból és korábban végzett növendékeiből. Hivatásának tekinti a mai magyar zeneművek előadását, ezért koncertjein rendszeresen mutat be új kortárs műveket. A koncert fényét Pusker Júlia hegedűművész közreműködése emeli tovább: a fiatal generáció e kiemelkedően tehetséges hegedűse, a Liszt Academy Network ösztöndíjasa tizenhat évesen debütált szólistaként a Budapesti Fesztiválzenekarral Fischer Iván vezényletében.

 

A koncertet A hegedű mesterei koncertsorozat keretében rendezik meg. Az Anima Musicae Kamarazenekar koncertsorozatának további alkalmain is világklasszis magyar hegedűművészekkel találkozhatunk a MOM Kulturális Központban a 2016/17. évadban: a négy alkalomból álló bérletben Baráti Kristóf, Kelemen Barnabás, Pusker Júlia és Szabadi Vilmos hegedűművészek mutatnak be izgalmas ízelítőket a hegedűsök és vonósok világának más-más tájairól az együttes szólistáiként, valamint kuriózumként a zenekar koncertmestereiként, karmestereiként is.