"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Hollywood Magyarországon

Februárban egy különleges, egyedi hangzású est keretében Hollywood legjobb filmzenéi érkeznek Magyarországra.

A német születésű, Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas Hans Zimmer korunk egyik legismertebb zeneszerzője, akit Hollywood leginnovatívabb tehetségeként tartanak számon. Olyan világhírű filmek dallamait köszönhetjük neki, mint a Gladiátor, Az oroszlánkirály, a Karib-tenger kalózai, az Eredet, A Da Vinci-kód, a Csillagok között, a Sólyom végveszélyben vagy a Batman. Többek között ezekből a filmekből hallhatunk ízelítőt az egyedülálló magyarországi koncertturnén.

 

Hans Zimmer autodidakta módon tanult zongorázni, majd a nyolcvanas években kezdett zeneszerzéssel foglalkozni. A világhírt az Esőember c. film hozta meg számára, amelynek zenéjéért 1988-ban Oscar-díjra jelölték. Ma a rendezők, producerek sorban állnak azért, hogy vele dolgozhassanak.

 

 

A filmzenei est sztárfellépője a Dead Can Dance együttes egykori énekesnője, Lisa Gerrard. Hangjával lenyűgöző módon képes a csendes, mély nyugalmat és a legnagyobb szenvedélyességet kifejezni. Nem véletlen, hogy számos zenei díjra jelölték, és gyakran kérik fel filmzenék szerzésére. Az ausztrál énekesnő, zenész és zeneszerző a 2000-ben megjelent Gladiátor c. film zenéjén közösen dolgozott Hans Zimmerrel, amelyért Golden Globe-díjra jelölték. Munkásságáról 2006-ban másfél órás dokumentumfilm jelent meg Sanctuary (Szentély) címmel, amelyben olyan illusztris személyek is nyilatkoznak, mint Hans Zimmer vagy Russel Crowe. Az est során Lisa Gerrard előadásában a Gladiátor ismert dallamai is felcsendülnek.

 

 

Az elektronikus zenét a hagyományos zenekari hangzással mesterien ötvöző Hans Zimmer művei a magyar koncertturnén a 60 fős Monarchia Szimfonikus Zenekar közreműködésében hangzanak el Werner Gábor vezényletével. A felejthetetlen estéhez a csodálatos látványvilág és óriáskivetítők járulnak hozzá.

 

Koncertturné:

2016. február 9. – Miskolc

2016. február 10. – Debrecen

2016. február 11. – Kecskemét

2016. február 12. – Győr

2016. február 14 – Békéscsaba

2016. február 16. – Pécs

2016. február 18. – Szeged

2016. február 19. – Székesfehérvár

2016. február 20. – Budapest