"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

A csodaló története

Herendi Gábor új, romantikus kalandfilmje a világ legsikeresebb lovának történetét meséli el.

A legyőzhetetlen csodakancaként emlegetett Kincsem 1876 és 1879 között nem kevesebb, mint 56 versenyt nyert meg, és ezzel Európa legjobbjait utasította maga mögé a legrangosabb viadalokon.  A többszörös díjnyertes magyarországi versenyló ma a lovassport egyik legnagyobb alakja, melynek sikereiről most a Valami Amerika és Magyar vándor rendezője készített filmet Kincsem címen.

 

 

A történet szerint Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsemmel, a csodalóval sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Ezzel a sors tálcán kínálja neki az elégtételt, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, Von Oettingen bárót. Egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába. Vajon mi a fontosabb, a szerelem vagy a bosszú?

 

 

A főbb szerepeket Nagy Ervin, Petrik Andrea, Gáspár Tibor, Gyabronka József és Keresztes Tamás alakítja. A neves színészek mellett a készítők nagy hangsúlyt fektettek az impozáns látványvilágra, a pazar jelmezekre és a modern szemléletre is, így egy szerelemben, drámában, akcióban és humorban gazdag „hollywoodi történet” született. A 72 napos forgatás során összesen 97 lovat és több száz statisztát alkalmaztak, az utómunka pedig több mint nyolc hónapig tartott. A jeleneteket olyan különleges helyszíneken vették fel, mint a keszthelyi Festetics-kastély vagy a bécsi Práter. A Kincsem március 16-án kerül a magyar mozikba. 

 

Fotó: Szabó Adrienn