"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Innovációk a szépség világából

Az elmúlt években egy sor olyan új eszköz látott napvilágot, mely fiatalságot és megújult külsőt ígér a szépülni vágyóknak.

A szépségipar folyamatosan és megállíthatatlanul változik, olyannyira, hogy igazi kihívást jelenthet, ha lépést szeretnénk tartani az évről évre átalakuló piac fejlesztéseivel, illetve legújabb trendjeivel. Az innovatív módszerek, ígéretes hatóanyagok és forradalmi találmányok megjelenésével, elterjedésével új lehetőségek nyíltak meg előttünk mind a bőrápolást, mind a kozmetikai kezeléseket, mind pedig a plasztikát illetően.

 

Hódít a tweakment!


A plasztikai beavatkozások világában látszólag egyre nagyobb teret hódít a „hamis természetesség”. Egyre több celeb és hollywoodi híresség részesíti előnyben az úgynevezett „tweakment” kezeléseket, vagyis éppen csak annyit változtatnak magukon, hogy a vonzó és fiatalos külsőt fenntarthassák, de környezetük számára mégse legyen túl feltűnő az átalakulás. Az említett cél eléréséhez nagyszerű eszközt kínálnak a kímélő hatású minimálinvazív eljárások, melyek fejlett és kifinomult technológiájukkal pontosan ott hatnak, ahol kell, anélkül hogy megfagyasztanák vagy eltorzítanák az arcvonásokat.

 

A szike nélküli, vagy más néven minimálinvazív eljárások sikerének oka egyszerű. Ezek kezelések látványos eredményt ígérnek, legtöbbször akár egy ebédszünet alatt, és ami talán még lényegesebb: jóval, kevesebb fájdalommal és jelentősen rövidebb felépülési idővel járnak, mint a hagyományos műtétek. Persze általában a hatásuk sem olyan tartós, és az eredmény fenntartásához a fiatalodni vágyó páciensnek valószínűleg többször is fel kell majd keresnie kezelőorvosát.

 

 

Alakformálás felsőfokon


Napjainkban a legkedveltebb alakformáló eljárás a már régebb óta ismert CoolSculpting, vagyis zsírfagyasztás, a zsírleszívás egy modern, kíméletesebb alternatívája. Az eljárás során megölik a zsírsejteket (szó szerint lefagyasztják őket), amelyek később a természetes anyagcsere útján távoznak a szervezetből. Előnye, hogy a hagyományos beavatkozással szemben nem igényel sem altatást, sem szikét, emellett nem hagy hátra feltűnő hegeket, és a fájdalom is kisebb.

 

Úgy tűnik azonban, hogy már ennél is létezik modernebb, hatékonyabb megoldás a felesleges zsírpárnák eltüntetésére, egyre többet hallani ugyanis a mostanában Hollywoodban népszerű AirSculptról. Az egyelőre csupán Amerikában elérhető módszerrel a zsírt lézer segítségével olvasztják meg, majd helyi érzéstelenítésben egy apró cső segítségével távolítják el a testből. Míg a CoolSculptinggal általában többszöri kezelésre van szükség a kívánt hatás eléréséhez, az Airsculpttal dr. Aaron Rollins, a módszer feltalálója szerint többnyire elég egyetlen orvosi látogatás, a kezelést követően pedig mindössze egy hónap után látványos változás tapasztalható.

 

A szakértők hangsúlyozták, hogy a tévhittel ellentétben az említett alakformáló eljárások célja nem a túlsúly megszüntetése, hanem a problémás testrészeken a diétával nem eltüntethető zsír csökkentése, vagyis az alakformálás. Emellett mindkét megoldásra igaz az, hogy az eredmény csakis akkor lesz tartós, ha a beavatkozást követően figyelünk az egészséges, kiegyensúlyozott étkezésre és a mozgásra!

 

Modern megoldás az arckontúr helyreállításához


Az áll alatti zsírfelesleg hatékony eltüntetésére korábban szintén csak a zsírleszívás kínált megoldást. A probléma kiküszöbölésére fejlesztették ki a szakemberek a kevésbé drasztikus hangzású Kybella módszert, mely tulajdonképpen egy minimálinvazív modern injekciós technika. Az eljárás titka a dezoxikólsav szintetikus formája, melynek befecskendezése lehetővé teszi, hogy műtét nélkül szabaduljunk meg a tokától. Egy kezelés körülbelül 20-30 percet vesz igénybe, és a felépülés általában mindössze 1-2 napig tart. Ahogyan a legtöbb minimálinvazív kezelés esetében, a Kybellánál is több orvosi látogatás lehet szükséges.

 

Orrplasztika műtét nélkül


Érdemes említeni az A-listás sztárok új kedvencéről, a műtét nélküli orrplasztikáról is. Dr. Alexander Rivkin módszerének lényege, hogy hialuronsavat fecskendeznek be az orr megfelelő részeibe, ezáltal javítva a kisebb alaki problémákat, eltéréseket. A kezelés mindössze 15 percet vesz igénybe, és látványos eredmény érhető el vele. Az injekció segítségével nagyszerűen eltüntethetők például a görbületek és a kidudorodások. Az eljárás hatása Rivkin szerint anyagtól függően három hónaptól akár két évig is tarthat, ám a tartósabb eredmény eléréséhez legalább három kezelés szükséges.

 

Fontos kiemelni, hogy egyik fent említett szépészeti módszer sem kockázatmentes, éppen ezért, ha ilyen jellegű beavatkozásra adjuk a fejünket, ügyeljünk arra, hogy mindig képzett szakember végezze a kezelést!

 

A makulátlan arcbőrért


A kozmetikai szektor újdonságai közül érdemes kiemelni a LED-maszkokat, melyek mára nemcsak a szépségszalonokban érhetőek el, de külföldön, illetve külföldi weboldalakon már otthoni használatra is megvásárolhatók. A maszkkezelés célja a bőr fiatalítása, a gyulladáscsökkentés, s ezáltal a különböző bőrhibák eltüntetése, mérséklése. A kezelés hívei szerint a különböző LED-fények stimulálják a kollagéntermelést, lelassítják a kollagénbontó enzimek termelődését, serkentik a keringést, segítenek megszüntetni az aknét, és felgyorsítják a sejttermelődést, így a bőr gyorsabban regenerálódik, és üdébbé, ragyogóbbá válik.

 

Professzionális szemöldökformázás


Szintén a kozmetikai módszerek és egyúttal a szemöldökformázás új generációját képviseli a manuális microblading. Az eljárás egy olyan tetoválási technika, melynek során apró mikrotűkkel rajzolnak szálakat a szemöldök területére. A formázás kézzel készül, és nagy precizitást igényel, éppen ezért fontos, hogy profi szakember végezze. A microblading népszerűségének oka, hogy az eredmény rendkívül természetes hatású, a mesterségesen rajzolt szálak tökéletesen illeszkednek a saját szemöldök szálaihoz.

 

Fogápolás orvosi szénnel


Az érdekességek sora azonban ezzel még korántsem ért véget. A szépségápolás világában egyre nagyobb teret hódít újabban az orvosi szén, mely az arcápolásban és a fogápolásban egyaránt nagyon népszerű. Sikerét annak köszönheti, hogy képes megkötni, illetve magába szívni a méreganyagokat és a szennyeződéseket. Az orvosi szenet alkalmazhatjuk kapszula formájában, de manapság némely fogkrémben is megtalálható. Előnye, hogy hatékonyan távolítja el a kávé, a vörösbor, a dohányzás és a sötét színű ételek által hagyott foltokat a fogakról. Az eredmény? Fehérebb, ragyogóbb mosoly! A szakemberek szerint érdemes azonban az orvosi szenet mértékkel használni, lehetőleg úgy, hogy fogorvos véleményét is kikérjük előtte. Fontos, hogy a hagyományos fogkrémeket nem helyettesítheti az orvosi szenes, legfeljebb mellettük, kiegészítőül alkalmazzuk!

 

Okos kütyük a szépségápolásban


Az okoseszközök természetesen a szépségipart sem hagyták érintetlenül. A legizgalmasabb fejlesztések között van a Juno Mirror nevű okostükör, mely a különböző fénybeállítások segítségével a sminkelés folyamatát teszi egyszerűbbé és hatékonyabbá. Az alapötlet, hogy a tökéletes smink sikere nagyban függ a fényviszonyoktól is, és a lakás gyér megvilágításában elkészített smink teljesen másképp hat napfényes időben, odakint. A Juno Mirror az okostelefonunk csalatkoztatásával méri fel környezetünk fényviszonyait, majd ebből kiindulva teremti meg az optimális megvilágítást a sminkeléshez. A felhasználók háromféle fénybeállítás közül választhatnak: nappali, napfényes vagy éjszakai.

 

Ugyancsak a szépségápolási rutinunk hatékonyabbá tételét szolgálja a SkinScopy nevű koreai találmány. Lényegében egy apró diagnosztikai kameráról van szó, melyet az okostelefonunkra kell csatlakoztatnunk. Miután fotót készítettünk magunkról, az eszköz és a hozzá tartozó applikáció elemzi a kép alapján bőrünk állapotát, és javaslatokat tesz a problémák kiküszöbölésére. A fejlesztők szerint a SkinScopy tulajdonképpen olyan, mint egy saját szépségtanácsadó, aki személyre szabott tanácsokkal segít megjelenésünket vonzóbbá varázsolni!