"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Kalandozás a kávék világában

Interaktív bemutatóval vezet be minket a kávé világába a Nespresso Atelier társrendezvényeként megnyitó Gastro Experience Center kiállítása!(x)

Hamarosan ismét megrendezi a Nespresso a hazai gasztroévad egyik legjelentősebb eseményét, a Nespresso Atelier-t, amely ezúttal is a kávé és a csúcsgasztronómia jegyében telik majd. A program részeként az érdeklődők megtudhatják, hogy a legjobb séfek hogyan használják kreatívan a kávét mint alapanyagot, sőt maguk is kipróbálhatják a séfek különböző fortélyait!

 

A rendezvény színvonalát többek között olyan nevek emelik, mint a Michelin-csillagos Sárközi Ákos (Borkonyha), Tiago Sabarigo (Costes Downtown), Mizsei János (Mák Bistro), Mészáros Ádám, Mártha Róbert (ONYX), valamint Barna Ádám (St. Andrea Wine & Gourmet Bar), Herczeg Ágnes és Fiáth Attila borszakértő, illetve Nagy Zoltán (Boutiq’ Bar) bártender. De nemcsak az ő mesteri fogásaikban játszik majd kulcsszerepet a kávé, hanem a programokkal párhuzamosan futó interaktív kiállításban is.

 

Február közepe a kávéról, a gasztronómiáról és a kávé szoros kapcsolatáról fog szólni a borral és a csokoládéval, azok számára, akik regisztrálnak és ellátogatnak a Nespresso Atelier programsorozat társrendezvényeként megnyitó Gastro Experience Centerbe. A Várkert Bazárban február 16. és 18. között szervezett interaktív kiállításon lehetőség nyílik arra, hogy közelebbről is megismerkedjünk az ízprofilokkal, az illatcsaládokkal és a termőterületekkel.

 

 

A háromnapos pop-up esemény alkalmából csokoládé-, bor- és kávészakértők segítségével kalandozhatunk az ízek és illatok világában. Többek között megtudhatjuk, hogy mitől lesz egyedi egy kávé, vagy hogy milyen egy földes illat, továbbá arra is választ kaphatunk, mit jelent az, ha egy kávé boros ízvilágú. A vendégek próbára tehetik kóstolási és asszociációs képességeiket, továbbá szakértői útmutatás segítségével fedezhetik fel, hogy milyen intenzitású kávé áll hozzájuk a legközelebb.

 

A Nespresso kávészakértői a Harrer Chocolat csokoládészakértőjével, Áth-Horváth Zsókával és Herczeg Ágnes borszakértővel közösen vezetik végig az érdeklődőket ezen a különleges aromákkal teli úton. Prémium minőségű csokoládék, borok és pezsgők egész sorát hívják segítségül, hogy az összekóstolt párosításokkal megmutassák a kávék, borok és csokoládék közös, illetve egyedi íz- és illatjegyeit.

 

A rendezvény ingyenes, de a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Az eseményre a Nespresso oldalán lehet regisztrálni!