"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Huszonkétszer járt a Mount Everesten!

Ismerd meg az igazi serpák életét, az Everest-expedíciókon szerzett tapasztalataikat. Először Magyarországon!

November 22-én Budapesten, a Testnevelési Egyetemen, és november 30-án a Bajai Városi Színházban tart előadást Ngima Nuru Sherpa, a 22-szeres Everest csúcsmászó, és barátja-kollégája, Lhakpa Tenzing Sherpa, trekking túravezető, hogy megismertessék az érdeklődőkkel népük kultúráját, a Serpák, vagyis a „keletiek” életét.

Ngima Nuru Sherpa huszonkétszer járt a Mount Everest csúcsán


Előadásaikban bemutatják a helyiek életét, és az Everest-expedíciókon szerzett tapasztalataikat, élményeiket osztják meg a hallgatósággal. Fontos és aktuális témákat is feszegetnek, mint a környezetszennyezés, hulladékfeldolgozás, és az egyre növekvő embertömeg a hegyen. De mindezek mellett megismerhetjük világuk igazi arcát, a vallásukat, az oktatást és a kitörési lehetőségeket a völgyből, ahol élnek.

 

„Nem a rekorddöntés a célom. A Mount Everest a munkám” – mondta Ngima Nuru Sherpa idén júniusban, miután 22. alkalommal érte el a világ legmagasabb pontját. Ő a legfiatalabb hegymászó, aki több mint hússzor ért fel a csúcsok csúcsára. Emellett környezetvédelmi harcos, csapataival folyamatosan tisztítják a hegyet, legutóbb három tonna szemetet gyűjtöttek össze.

 

Lhakpa Tenzing Sherpa cége turisták részére szervez hegyi trekking túrákat Nepálban, az Everest 5344 méteren fekvő alaptáboráig. “Annak érdekében, hogy a legérdekesebb és leggazdagabb túraélményt nyújthassuk a külföldi turisták számára, jelentősen hozzájárulunk Nepál helyi idegenforgalmi iparához is.”

 

További információk a See Your Planet facebook oldalán, jegyvásárlás a Jegymester.hu weboldalon.