"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Egy őrült őrgrófnő naplója

Szabálytalan naplót olvashatunk a szerzőtől, aki itt él köztünk, arisztokrata származását eláruló neve miatt mégis sokan úgy néznek rá, mintha nem e világból érkezett volna.

Számtalan epizódot ír le, hogyan viszonyul ma az átlagember egy arisztokrata sarjhoz, mégsem csupán ezért izgalmas az írás. A műfaj őszinteséget követel, és ezt meg is kapjuk szenvedélyes írójától, aki kendőzetlen őszinteséggel mesél érzelmeiről, gyengeségeiről, élete fordulatairól, olykor valóban mesébe illő kalandjairól. Természetesen népes családjáról is olvashatunk; tagjait javarészét családi levelezésekből vagy a történelemkönyvek lapjairól ismeri. S hogy miért szabálytalan e napló? Dátumokat ne is keressünk az egyes feljegyzések, visszaemlékezések mellett. Térben és időben olykor nagyokat ugrunk előre és hátra, de a végére összeáll egy érdekes, egyáltalán nem őrült személyiség képe és önképe.
(Ulpius-ház)