"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Hajóval Alaszkába?

A magyar utazók számára még kevéssé ismert Alaszka napjaink egyik legfelkapottabb vakációs úti célja. Nem véletlenül!

Az érintetlen természet szépsége és békéje magával ragadja a mindennapok nyüzsgéséből kiszabadulni vágyó utazókat. A Hubbard-gleccser, a Denali Nemzeti Park, a Belső-átjáró és Yukon felfedezése számtalan csodát ígér, s ha az ember egy óceánjárón utazva vág neki egy ilyen izgalmas útnak, kényelemben sem lesz hiány. A fakultatív programoknak köszönhetően pedig ki-ki személyes igényei szerint alakíthatja pihenését.

 

Tényleg, hajóval?

 

Igen! Idén júliusban a Royal Caribbean Radiance of the Seas hajója – magyar idegenvezetővel – a kanadai nyugati part mentén hajózva, egy nap alatt éri el Alaszkát. Lélegzetelállító gleccserek, fjordok végtelenje, az északi sarkkörhöz legközelebb eső mérsékelt égövi esőerdő mellett haladhatunk el. A fedélzetről páratlan kilátás nyílik az Alexander-szigetcsoportra, amely több mint ezer part menti szigetből áll, és amelyeknek a nyugodt alaszkai vizeken való zavartalan hajózás köszönhető.

A Belső-átjáró lenyűgöző természeti csodái után a hajó az alaszkai aranyláz egykori központjába, Ketchikan kikötőjébe érkezik. A lazac fővárosa és a sporthorgászok paradicsoma Délkelet-Alaszka indián kultúrájának, gazdag élővilágának és a part menti történelem megismerését kínálja. A késő délutáni órákban a hajó ismét útra kel, hogy a következő napokban az alaszkai vadon kisebb-nagyobb településeit érintve elérje a Hubbard-gleccsert. A jégfolyam 122 km hosszan elnyúló vonulata szinte érintés közelből csodálható meg. A jégtömeg 107 méterrel magasodik a vízfelszín fölé, amely lassan araszolva nyomul előre az óceán felé, hogy azután hatalmas robaj kíséretében a leszakadó jégtömbök belezuhanjanak az öböl vizébe.

 

A természet gigantikus csodáját követő napok is bővelkednek lenyűgöző látnivalókban. A Denali Nemzeti Park érintetlen vadonját bejárva jávorszarvasok, karibuk, medvék és más vadon élő állatok után kutathatunk, végigsétálhatunk a történelmi Seward főutcáján, felfedezhetjük a város egyedi sörözőit, barátságos vendéglátóhelyeit és kávézóit, valamint autentikus helyi üzleteit, majd felszállhatunk az ikonikus Wilderness Express vonat üvegtetejű vonatára, hogy zavartalanul gyönyörködhessünk az alaszkai tájban.

 

Mikor indulhatunk?

 

A Royal Caribbean a világ egyik legnagyobb tengeri élményutazásokat kínáló hajótársasága, melynek Magyarországon is van vezérképviselete. Az utakra így hozzáértő munkatársak segítségével, magyar nyelven kaphatunk információt és foglalhatjuk le álomutazásunkat. Sőt, időről-időre olyan csoportos utazásokat is kínálnak, amelyeket magyar nyelvű idegenvezető kísér. Idén július végén indul az a kéthetes, páratlanul izgalmas, látnivalókban és élményekben gazdag alaszkai hajózás, amelyet gyakorlott idegenvezető kísér a budapesti indulástól kezdődően egészen az hazaérkezésig. Garantáltan életre szóló kaland!