"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Gazdag ősz Rómában

Az olasz főváros gazdag kulturális ajánlattal szeretné ősszel is csábítóvá tenni az „örök várost”.

Rómában az idei ősz a nagyszabású tárlatoké. Szeptembertől abban a reményben indulnak újra a monstrum kiállítások, hogy a mozikból és a színházakból elmaradozó közönség az exkluzív múzeumi eseményeket azért nem hagyja ki.

 

 

A szezon a Quirinale elnöki palota kiállítótermeiben kezdődik, ahol szeptember 27-től január végéig Johannes Vermeer (1632-1675) és a holland festészet aranykora mutatkozik be. A Leány gyöngy fülbevalóval című képről ismert Vermeer festményeit először állítják ki Olaszországban.

 

Paris en liberte (Párizs szabadon) címmel Robert Doisneau, a lencsevégre kapott utcai csókról híres francia fotóművész kétszáznegyven felvétele látható a római Palaexpo kiállítótermeiben szeptember 29-től februárig.  Október elsejétől Renato Guttuso (1911-1987) festményeit mutatják be a Vittoriano, a II. Viktor Emánuel-emlékmű termeiben, 9-től pedig a német festő Paul Klee (1879-1940) és Itália kapcsolata elevenedik fel a római Modern Nemzeti Galériában.

 

 

A szervezők az ókorról sem feledkeztek meg: október 1-től látható a Capitoliumi Múzeumban a "Róma napjai" című kiállítás a Traianus és Hadrianus kori (58-138) művészetről. Október 3-án kezdődik az antik városnak szentelt Roma Caput Mundi című kiállítás, melynek helyszíne a Colosseum és a Forum Romanum lesz.