Az 1800-as évek végén megnyílt hotel mindig az elegancia, a sikk és a kifinomultság jelképe volt, legyen szó gasztronómiáról, vendéglátásról vagy enteriőrről. Nincs ez másképp azóta sem. Az impozáns épületben helyet foglaló szálloda a folyamatos fejlődésnek és megújulásnak köszönhetően mit sem veszített színvonalából. A mai napig a világ elitje váltja egymást a szobákban, konyhájában pedig Európa-szerte ismert és elismert szakemberek készítik el színpompás ételkölteményeiket.
Joel Khalil, a hotel executive séfjének meghívására az elmúlt napokban a hotel falai között vendégeskedett és adta át tudományát Svájc, az Egyesült Királyság, Franciaország és Ausztrália után magyar kollégáinak is Patrick Bovon.
Patrick több jelentős díjjal a háta mögött, valamint a 2007-ben Lyonban megtartott Pastry Világbajnokság 4. helyezést elért svájci csoportjának vezetőjeként a szakma egyik legjobbjának tekinthető.
A cukrászszakmához való maximális hozzáállását mi sem bizonyíthatja jobban, minthogy hazánkba érkezését követően, Mihályi László mestercukrásszal máris látványos bemutatóba kezdtek a patinás szálloda átriumában. Csúcsminőségű alapanyagok, profihoz illő mozdulatok és káprázatos édességek láttak napvilágot abban a pár órában.
A lélegzetelállító performanszon Patrick elkészítette saját ötletvilágú caramel decandence-ét, valamint Mihályi László a frissítő mentát rabul ejtő málna mousse-át. Ezek után, az est második felében kóstolhatók voltak a svájci cukrászmester mini tarte au citron falatkái, habkönnyű macaronjai, apró pohárba rejtett ananászkrémjei, vidám napsárgában pompázó passion fruit gömböcskéi, merész tiramisu szeletei vagy mélysötét kávés kosárkái. A színek és ízek orgiáját vonultatta fel a híres mestercukrász az est vendégeinek.
Patrick Bovon szerint a tökéletes édesség egyik titka nem más, mint a szezonális gyümölcsök sokrétű felhasználása. Legyen az paszta formában, önmagában vagy ínycsiklandó gyümölcs állapotban. Egy a lényeg, hogy mindig tartsuk szem előtt, hogy a természet az adott időszakban mivel ajándékoz meg bennünket, s abból hozzuk ki a legtöbbet. Neki sikerült ezen az estén.
De a varázslatnak nincs vége. Ugyanis a világhírű cukrász nem cél nélkül érkezett a Corinthia Hotel Budapestbe. A szálloda ismét, ahogy azt már megszokhatták látogatói, a fejlődés és még tökéletesebb színvonal érdekében változásokat indít el, jelen esetben a desszertek világában, melynek központi személye Patrick Bovon. Az ő gondolatai, ízlése, precíz meglátása és tökéletes szakmai tudása segítette a hotel pastry chefjének az új desszertlap kialakítását.
Így ezeket az újdonságszámba menő, csúcsminőségű édességeket bárki megkóstolhatja a hotel Ötórai Tea programjában a hét minden napján a szálloda Lobby Loungeában, vagy ha vasárnap ellátogat az étterem ismert és sokak által kedvelt Sunday Brunchára.
Aki teheti, térjen be a Corinthia Hotel Budapestbe, s adja át magát néhány pillanat erejéig ennek a nem mindennapi édes kényeztetésnek.