"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Egy héttel meghosszabbítva!

Még egy hétig – 2012. november 7. éjfélig – lehet jelentkezni a La femme „50 tehetséges magyar fiatal” programra!

A La femme magazin által indított „50 tehetséges magyar fiatal” program az első perctől kedve igazi sikertörténet. Ahogy nyilvánossá vált a jelölésre, jelentkezésre létrehozott internetes felület, néhány nap alatt több tucat tehetséges fiatal adatai kerültek fel az oldalra. Ebben a pillanatban már csaknem nyolcszáz valamilyen területen kimagasló fiatal jelentkezéséről vagy jelöléséről tudunk. A program sikere persze nemcsak a különleges képességű, kimagasló eredménnyel rendelkezők között népszerű, hanem a projekt támogatottsága is fantasztikus. A Facebook-oldalon több mint 3700 rajongó fejezte ki tetszését.

 

 

A kezdeti sikerek mellett, ahogy mindenütt, ebben a projektben is a határidő közeledtével ugrott meg a jelentkezők száma. Ezenkívül az utolsó héten nemcsak a jelölések sokasodtak meg, hanem azok a levelek is, amelyekben a jelölési határidő meghosszabbítását kérték. Ezeknek a kéréseknek eleget téve egy héttel meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőt, remélve, hogy így még több fiatal számára ismertté és elérhetővé válik a program, valódi esélyt nyújtva a fejlődéshez, a sikeres jövőhöz!

 

Értékesebbnél értékesebb tehetségek, pályák rajzolódnak ki az ajánlásokból. Még közel sem járunk ahhoz, hogy valamennyi jelölt anyagát megismerjük, de találkoztunk már fiatal kutatóorvosokkal, fizikus tehetségekkel, jogászokkal, hazai és nemzetközi versenyeken sikerrel helyt álló zenészekkel, képzőművészekkel, hangszerkészítővel, több nyelven színházi darabokban játszó ifjú színművészekkel. Elképesztően izgalmas és sokszínű életutak, ígéretes tehetségek, akik között biztosan ott vannak a jövőt meghatározó, formáló kiemelkedő személyiségek is!

Egy hét van még tehát hátra a jelölés lezárásáig. Jelöljetek, jelentkezzetek! http://lafemme.hu/tehetseg

 

A jelöléstől a mentorprogram megvalósulásáig

A program szakaszai:

 

2012. november 7-ig: az „50 tehetséges magyar fiatal” program jelölési időszaka;

2012. november: a jelöltek előválogatása, szűkítése, majd a zsűri egyénenkénti online értékelésével az 50 fiatal tehetség kiválasztása;

2013. február vége: a La femme 50 tehetséges magyar fiatal különszámának megjelenése;

2013. március–szeptember: a mentorprogram megvalósulása, a mentor–mentorált párosok munkájának bemutatása.

 

 

Ki lehet jelölt?

 

Jelölt lehet minden 1982. január 1-je után és 1996. december 31-e előtt született magyar fiatal, aki valamilyen területen átlagon felüli tehetséggel és szorgalommal rendelkezik, amit a jelölés során megadott információk is alátámasztanak. Nincsenek kategóriák és nincs műfajmegkötés.

 

Mire van szükség a jelöléshez?

 

A jelöléshez szükség van a jelölt és a jelölő személy elérhetőségeire. (A jelölt és a jelölő személye lehet azonos.) A jelöltet és tevékenységét ismerő olyan személyek megadása javasolt, akik a későbbi értékelés során – amennyiben az esetlegesen szükséges – további információval szolgálhatnak a jelöltről.

 

A jelölésre 2012. október 31. éjfélig van lehetőség, az alábbi címen:
http://www.lafemme.hu/tehetseg

 

Milyen szempontok alapján zajlik az értékelés?

 

A tehetség mértéke objektív mérőszámokkal nehezen írható le, s az eltérő területek tehetséges fiataljainak összevetése még komplexebb feladat. Az 50 tehetséges magyar fiatal kiválasztása ezért csak világos elvek mentén, standard kritériumok és értékelési szempontok alapján képzelhető el.

 

Az értékelés az alábbi szempontok alapján történik:

 

A szakmai partner: Nemzeti Tehetségpont

 

Az Országgyűlés által kezdeményezett, 20 évre szóló Nemzeti Tehetség Program és a hozzá kapcsolódó, az Európai Unió által támogatott Nemzeti Tehetségpont célja, hogy egyetlen tehetség se kallódjon el, éljen bármely régióban, nevelkedjen bármilyen anyagi vagy szociális viszonyok között.

 

A Nemzeti Tehetség Program keretén belül működő Nemzeti Tehetségpontok hálózatának több mint 900 állami, egyházi fenntartású vagy civil szervezethez kötődő tehetséggondozó műhely a tagja. A tehetségpontok megalapítását a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács kezdeményezte és támogatja mind Magyarországon, mind a határon túli magyarlakta részeken. A tehetségpontok abban segítenek, hogy az érdeklődő fiatalok hatékony segítséget kapjanak tehetségük felismeréséhez és kibontakoztatásához. Ennek érdekében kapcsolatokat építenek ki a tehetségpontok hálózatával, és mindazokkal, akiken a tehetségek sorsa múlhat.