"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Tehetségnap

Országszerte több helyszínen tartanak programokat a tehetségnap alkalmából, a rendezvényeket ünnepi hangverseny zárja.

Az Új Széchenyi Terv kiemelt projektjeként megvalósuló Tehetséghidak program fővárosi nyitó rendezvényén, szombaton 41 tehetséges fiatalt díjaztak, valamint kinevezték a Magyar Tehetség Nagykövete cím három új birtokosát: Benkő Vilmost, a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) elnökét, Danyi András rendező-operatőrt és Veiszer Alinda riporter-műsorvezetőt. A Tehetségek Szolgálatáért kitüntetést heten vehették át.

 

 

Az országos tehetségnap során az ország öt hátrányos helyzetű térségéből érkező százhatvan tehetséges fiatal a Tehetséglabirintusban tesztelhette magát különböző területeken, és hívhatja fel a figyelmet kiemelkedő képességeire. A rendezvény fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

 

A MATEHETSZ felhívást küldött a tehetségpontok országos hálózatának, hogy saját településükön a tehetséges gyermekek nyilvános fellépésével emlékezzenek meg az ünnepről.
Azt javasolták, hogy nagyjából egy időben, március 25-én 13 és 15 óra között a helység egy sok ember által látogatott pontján szervezzenek rövid, meglepetésszerű fellépést, minikoncertet, zenei vagy táncbemutatót, vagy bármilyen, a fiatal tehetségek bemutatkozását lehetővé tevő eseményt.
Az idén első ízben közzétett felhívásra csaknem hatvan helyről jelentkeztek.

 

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárként 2011-ben az Európai Bizottságnál azt kezdeményezte: legyen európai tehetségnap 2012-től Bartók Béla születésnapja, március 25-e. Az államtitkár azt javasolta a következő tanévtől kezdve a tanulmányi, sport és művészeti versenyeket, seregszemléket, kiállításokat és a tehetséggondozás eredményeit felmutató különböző iskolai, kollégiumi akciókat úgy időzítsék, hogy az európai tehetségnap az ország minden pontján valóban a tehetség ünnepe legyen.