"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Szépség, tökéletesség, békesség

A sokszínű India, valamint a Nespresso indiai kapszulája, az Indriya ihlette az Elysian első kollekcióját. (x)

Az Elysian február végén nagy sikerrel mutatta be első önálló kollekcióját. Az új divatmárka két tervezőjét, Bódis Boglárkát és Gájer Emesét India sokszínű arca, illetve a karakteres indiai kávé inspirálta a kollekció tervezésekor.

 

 

Bár az Elysian név talán csak az igazán nagy divatrajongók számára ismert, ez biztosan nem sokáig marad így. A 2012 nyarán alapított márka két fiatal divattervezője Bódis Boglárka és Gájer Emese. Bódis Boglárka neve sokaknak ismerősen csenghet, 2011-ben megnyerte az egyik legnagyobb fehérneműgyártó cég nemzetközi versenyét, így az általa tervezett kollekciót világszerte megvásárolhatták a szépségre fogékony nők.

 

Az Elysian szó összetett jelentést hordoz: szépség, tökéletesség, békesség. Azért esett erre a névre a két tervező választása, mert kifejezi azokat az alapértékeket, melyeket a márkájukkal közvetíteni szeretnének.

 

Az Elysian nő egyszerre törékeny és erős, tudatában van nőiességének és büszkén vállalja azt. Az Elysian nő szeret utazni, nyitott és kíváncsi a világra, igazi felfedező. „Az első kollekciót az utazás, ezen belül India színes, változatos világa inspirálta. Nemrég pár hónapot ott töltöttem, és nagy hatással volt rám az építészetük, ami a kollekció ötletét adta” – mondta Emese. Az élénk smaragdzöld, a korall, a tört fehér, a narancs és a fehér arany mind visszaadják India lüktetését, egzotikumát, ugyanakkor a ruhák finomak, légiesek, letisztultak lettek.

 

A bemutatott kollekció egy teljes ruhatárat felölel, elegáns nappali és esti öltözeteket egyaránt kínál. A legfontosabb alapdarabok: szoknyák, nadrágok, overál, térdig érő és maxi ruhák, bőrkabátok és téli kabátok mind-mind megtalálhatók benne.

 

Boglárka és Emese elmondta, nemcsak India színei és csodás, gazdag építészete, hanem a Nespresso kávék is megihlették őket, például a Nespresso Indriya kávéja, mindkettőjük nagy kedvence. Sokszor kortyolták a tervezési munkálatok alatt.

„A kávékapszulák színe, a kávék illata és aromája is nagy hatással van ránk, és ezeket a kávéélményeket mind beleépítjük a kollekciókba. Érdekes, hogy az első kollekciónkat India inspirálta, és mindkettőnknek az Indriya kapszula a kedvence. A kávé karakteres, fűszeres világa már a tervekben is megjelent, de a ruhákban kel igazán életre” – tette hozzá mosolyogva Boglárka.

 

Boglárka és Emese hamarosan egy ékszerkollekcióval is előáll. A különleges, egyedi ékszerekben a kézzel vágott bőrt rózsaarannyal ötvözik, és a ruhakollekció színei is visszaköszönnek bennük.