"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Kóstolja meg Magyarországot!

Eddig 36 szakácscsapat több mint 80 féle étellel nevezett a Kóstolja meg Magyarországot! elnevezésű gasztronómiai show-ra.

A „tájak, ízek, illatok” szlogen koraősszel ismét időszerűvé válik. Szeptember 14-én a Sóstói Múzeumfaluban 36 hangzatos nevű főzőcsapat több mint 80 féle étekkel készül az ínyenc látogatók elkápráztatására! 10 órától bárki megkóstolhatja a magyarországi és nemzetközi konyhaművészet (Vajdaság, Erdély, Kárpátalja és Felvidék), valamint a népi hagyományos ételek és a kísérletező, újító fogások remekeit!

 

 

Az idén jubiláló gasztrorendezvényünk programját kiemelt vendégek egész sorával színesítik: a szentendrei Skanzen csapata tárkonyos-almás csirkelevest és kacsapörköltet készít, mindemellett új időszaki kiállítást is hoznak a Jármi portára a századforduló környéki népi bútordarabokból. A különleges fogások igazi csemegéjét az ország nevesebb főzőversenyein, fesztiváljain kiválóan szereplő csapatok adják. Karcagi birkapörkölt, kőleves és velencei-tavi halászlé is rotyog majd az adott régióból érkezők üstjeiben, mert elkészítésükhöz mégiscsak ők értenek legjobban.


Székelygulyás, bodzavirágos fánk, borscs leves, gyuvecs mind-mind ízlelhető lesz, sőt olyan „beszédes ételek” is, mint a vaktyúk szilvaszósszal, tárkonyos rózsaszirmokban úszó vadkanragu vagy az ördögpata. A receptek pedig egytől egyig bekerülnek 10. Receptfüzetünkbe!

 

A fesztiválon a múzeumfalu csapatai is képviseltetik magukat. A nők tirpák tarhonyát, míg a férfiak slambucot és csülökpörköltöt kutyulnak. S hogy a vidékre jellemző „nehéz fogásoknál” maradjunk, a gulyáságyúban káposztás bableves tirpák módra fog rotyogni.

 

10. „Kóstolja meg Magyarországot!”
2013. szeptember 14. 10-17 óra
Sóstói Múzeumfalu