"A La femme a döntéshozó, értelmiségi, véleményformáló nők magazinja. A La femme nekik és róluk szól. La femme magazin, la femme, lafemme.hu, lafemme"
« vissza nyomtatás

Reklám helyett remekmű

Mi lenne, ha az utcán az unalomig látott plakátok helyett a legszebb alkotásokban gyönyörködhetnénk?

A francia street artistnak, Étienne Lavie-nek elege van abból, hogy a reklámplakátok elcsúfítják a városokat, rontják az utcaképet és még csak nem is szépek. Neki sokkal jobb ötlete támadt.

 

 

A kreatív francia, Étienne Lavie elképzelte, hogyan nézne ki Milánó és Párizs, ha az utcákon, tereken lévő hirdetéseket klasszikus festmények váltanák fel. Képeket készített a város különböző helyeiről, illetve külön a festményekről is, amelyeket később photoshop segítségével montírozott a hirdetőtáblák helyére. Az „Úristen, ki lopta el a hirdetéseimet?” című projekt keretében elkészült fotók láttán bizonyára nem csak Milánó és Párizs, hanem más európai város is szépülne a festményektől, ha a csúf, sokszor ízléstelen és bugyuta reklámok helyett inkább festményekkel tűzdelnék tele az utcákat. Arról nem is beszélve, hogy a lakók művészettörténeti ismereteit is gazdagítaná.  Igaz, az ötlet egyelőre még csak ötlet maradt, de érdekes lenne kipróbálni mondjuk egy hétre, hogy milyen hatással lenne a lakókra, itt, Budapesten is. Felbukkanna A lila ruhás nő, elmerülhetnénk egy park mellett A majálisban, a Vadak díszíthetnék az irodaházak környékét.