"Huszár Viktor, a 50 tehetséges magyar fiatal program korábbi díjazottja egy új sportág, a Teqball feltalálásával szerzett hírnevet magának. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Kezdeni valamit a síkkal

Huszár Viktor, a 50 tehetséges magyar fiatal program korábbi díjazottja egy új sportág, a Teqball feltalálásával szerzett hírnevet magának.

Meghajlította a síkot, és ezzel új, térbeli lehetőségek keletkeztek: az eredményét úgy hívják, Teqball. Így mutattuk be Huszár Viktort, a Műegyetem futballklubjának elnökét, aki a sport szerelmeseként, végzett mérnökként megújított vagy inkább feltalált egy labdasportot.


Három év értékteremtő töprengés és tervezés után született meg: a szomszédjával és barátjával, Borsányi Gábor volt focistával megalkotta Huszár Viktor ezt a labdavirtuózokat képző játékot, a Teqballt. Nevezhetjük asztali lábtenisznek is. „A foci legszebb részét sűrítettük ebbe a játékba – ecsetelte Viktor, és telefonján mutatta meg a videoillusztrációkat. – Gyors döntés és technika kell az eredményes játékhoz. Már ötven éve ki kellett volna találni!” Azután egy szuszra elmagyarázta a játékot, hogy az ő lábteniszüket, a Teqballt miért is kell görbe pályán játszani. Röviden: azért, mert így pattan vissza jól a labda. Komoly matematikai és fizikai számítások eredményeként találták meg az asztal tökéletes ívét. 2014 júniusában indult hódító útjára a találmány, híre azóta bejárta világot.

 

 A játék világhódító bevezetésének ötletével jutott be Az 50 tehetséges magyar fiatal programba is. „Ez elsősorban egy új sport. Ezt bizonyítja, hogy nyolcvanöt országból érdeklődtek iránta, több mint háromszáz cég szállna be az eszköz forgalmazásába. És mert egy többcélú sporteszköz, szabadidősportként üdülőparadicsomokban is látnak benne fantáziát” – mondja. Az a céljuk, hogy öt-tíz éven belül a Teqball globális trendként terjedjen és funkcionáljon, tömegeket mozgasson meg.

 

Az 50 tehetséges magyar fiatal programban a kapcsolati tőkéjét akarta felhizlalni. Ehhez szakemberek tanácsaira, hasznos ötleteire számított, olyan szakmai tudásra, amely segítséget adhat további fejlesztésekhez, növekedéshez. Így lépett be az életébe mentora, Zwickl Dániel, egykori pingpongozó, ma külföldön dolgozó sportvezető. „Az első perctől kezdve lenyűgözött a lendülete, a kreativitása, a tudása és tapasztalata, továbbá a magabiztossága. Pontosan tudja, mit akar, hová szeretne elérni, és ami ritka, tudja, ismeri, az oda vezető utat is” – mondta mentoráltjáról egy éve.

 

Hova jutottak el azóta? Viktor változatlan lelkesedéssel sorolja: a mentorprogram legnagyobb adománya számára maga a mentor. Zwickl Dani személye, tudása és kapcsolati tőkéje, s mersze múltja – a pingpongolimpikoni, világbajnoki tapasztalatai rengeteget adtak neki. „A találkozásunkban a kémia az első pillanattól megvolt” – mondja ma is hatalmas lelkesedéssel. S kijelenti, a kapcsolatépítésben és marketingfogásokkal egyaránt patrónusa volt. Mindezek révén az egy év alatt bemutatkozhattak a Teqball-lal Lausanne-ban, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél, és eldőlt, hogy megalapítják a sportági szövetségüket, svájci székhellyel, mert ez feltétele lehet a sportág nemzetközi elfogadásának. De természetesen az ügyvivői iroda Budapesten működik majd.

 

Most úgy kalkulálnak, az új sportág, a játék felfuttatásához minimum két év kell. Az érdeklődés változatlanul óriási, de az eszköz terjesztése, gyártása lassabb, mint remélte. A mentorprogram előtt szkeptikus volt, de a mentor személye is megerősítette abban, hogy jó úton jár, az intézmények megalakítására és a gyártásra kell koncentrálniuk.

La femme La femme cikke 2016. november
címkék:
Karrier
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.