"Az 50 tehetséges magyar fiatal program korábbi díjazottja egykori hobbicukrász rendőrből lett cégtulajdonos és szakképzett cukrász. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Egy álmodozó realista nő

Az 50 tehetséges magyar fiatal program korábbi díjazottja egykori hobbicukrász rendőrből lett cégtulajdonos és szakképzett cukrász.

Egyik legfrissebb büszkesége az az októberben szerzett aranyérem, amelyet a kulináris olimpián nyert el Németországban, Erfurtban. Mint a sportolókét, ezt az olimpiát is négyévenként rendezik meg, viszont itt cukrászok, szakácsok mérik össze a tudásukat. Magyarné Fekete Veronika cukrász artisztika kategóriában indult.

 

Szívesen dolgozik a férjével közös cégében, amelyet 2015 szeptemberében alapítottak, többek között villanyszerelési és építőipari munkákra, valamint lapkiadásra. Már a második La femme 50 tehetséges magyar fiatal program idején a Tortadíszítés Magazin rovatvezetője volt. 2015 augusztusában a németországi kiadó felajánlotta, hogy vegye meg tőle a lap tulajdonjogát, mert biztos volt benne, hogy Veronika a programnak köszönhetően megfelelő segítséget kap a rá váró munkákhoz. Ő pedig tétovázás nélkül igent mondott a felkérésre. Következett az említett gyors cégalapítás, és októberben már Magyarné Fekete Veronika volt a lap „mindenese”.

 

 Rengeteg feladat szakadt rá, nem mindről tudta, hogyan kell megoldani, de nagyon hamar beletanult. „Egy pillanatig sem fordult meg a fejemben, hogy a print média már nem menő” – mondja. A Tortadiszítés Magazin eladásai hónapról hónapra nőnek, az előfizetők tábora is gyarapodik. A siker titkát abban látja, hogy a magyarországi piacon csak ő van jelen ilyen témájú kiadvánnyal. Ezt a kis magazint, az általában féltett laptoppal ellentétben, mindenki odateheti maga mellé a konyhaasztalra, és a képek segítségével könnyedén meg tudja valósítani álmai tortáját. „Hamarosan elindul a weblapunk, elsősorban a külföldön élő magyaroknak lesz nagy segítség” – beszél a fejlődés újabb fázisáról.

 

Amióta 2015 áprilisában cukrászvizsgát tett, nyolc érmet szerzett különféle versenyeken. Három éve foglalkozik tortadíszítéssel, ez idő alatt 16 érmet sikerült begyűjtenie. Tavaly novemberben felkérték, hogy tartson inspirációs előadást a TALENTn Tehetségfórumon. A prezentációja szerinte azért is sikerült jól, mert mentora, Kósa Erika sokat segített benne.

Veronikának nem is egy álma van. Az egyik, hogy eljusson példaképe, Christine angliai cukrászdájába. A Coccywoccydoodah cukrászatot azért szereti, mert azt a fajta stílust képviseli, ami benne is él. „A színek, a figurák sokasága teljesen elvarázsol”– mondja. A hazai fogyasztók még nem készültek fel a hasonló, díszített tortákra, egyszerűen csak azt mondják rájuk: túlzsúfoltak, de szerinte tévednek. „Érzék és kreativitás kell ahhoz, hogy ne egy nagy giccsparádé legyen egy tortából, hanem csodálatos műalkotás” – állítja.

 

Évek óta ábrándozik arról, hogy lesz egy kis dizájncukrászdája. A magazin viszont olyan lehetőség volt, amelyet nem lehetett kihagyni, de rengeteg „szeretem” munkával jár. Ezért a cukrászda későbbre tolódik, de biztosan valóra válik.

 

A mentorprogram eredményeként „felnőtt” lett belőle. Segítette abban, hogy 32 éves korára érett legyen egy cég vezetésére. „A magazint is teljes mértében a mentorprogramnak köszönhetem” – fűzi hozzá. Nagyon hálás Kósa Erikának, mert sok üzleti tanácsot adott neki, lelkileg is óriási támogatást kapott, és kap tőle. Mentora tanácsai bevésődtek Veronika tudatába, és ha elbizonytalanodik, erőt adnak neki a folytatáshoz.

La femme La femme cikke 2016. november
címkék:
Karrier
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.