"Ma már nem luxus egy komfortos kert berendezése Magyarországon.(X)"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Trendek a kertben: innováció és játékosság

Ma már nem luxus egy komfortos kert berendezése Magyarországon.(X)

Nem kell a csúcsminőségű, ámbár kevesek számára megfizethető luxus és a rövid élettartamú, unalmas, kínai fonott bútorok között választani. Hazánkban már találhatunk olyan kertberendezési szaküzlethálózatot, ahol a bútorok designja, minősége és ára vevőbarát arányban egészíti ki egymást, méghozzá óriási raktárkészletből. Ebben a kínálati szegmensben már azokat a megbízható, időjárásálló és jól bevált alapanyagokat használják a gyártás során, amelyek eddig csak a luxusmárkáknál fordultak elő, és ezzel egy új minőségi kategória született Magyarországon.

 

Anyagok forradalma


A kezelésmentesség és az időjárásálló kivitel ma már alapvető elvárás a kerti bútorokkal szemben. A szintetikus, fonott szálat, amely hosszú évekig uralkodott a hazai kertekben, új dizájn és innovatív anyagok váltották le. A kültéri textil és bőr alapanyagok megjelenésével kárpitozott kerti bútorainkat már egész évben a szabad ég alatt tarthatjuk. A társalgóbútorokban rejtőző speciális, QuickDry Foam töltetnek köszönhetően a párnák gyorsan száradnak. A legújabb gyártói fejlesztések pedig már arra is figyelmet fordítanak, hogy a kültéri kárpitok minél természetesebb tapintásúak legyenek.  

 

 

Tudatos vásárlás


Az anyagokban és a kidolgozásban nagy a különbség az egyes kerti bútorok között, és ezt tudatos vásárlóként mindig észben kell tartanunk. Míg a beltéri bútornak a megjelenése és a komfortja a kulcskérdés, addig a kerti bútornak számos további elvárásnak kell megfelelnie, mivel a szabad ég alatt kell helyt állnia. Mindig próbáljuk ki a bemutatóteremben a kiválasztott bútorokat, ahelyett hogy zsákbamacskát vásárolnánk. Alaposan tájékozódjunk még vásárlás előtt arról is, hogy a bútor milyen kültéri tulajdonságokkal rendelkezik, és ennek tükrében mérlegeljük az árat.

 

Mixeld, ahogy tetszik


A kerti étkezőasztalok között ismét ráirányult a figyelem a társaságbarát kerek asztalokra. A nagycsaládosok, kerti partizók pedig a hatalmasra kihúzható asztalokat keresik. Az étkezőszékeken egyértelműen a színes textilénhuzat uralja a piacot, a váz anyagától függetlenül. Étkezőnk összeállításakor 2015-ben teljes a szabadság. Megfigyelhető trend a különböző színű székek kombinálása egy szetten belül. Épp így hódít az eltérő színű asztalok és székek szabad variálása is. A robusztus, teakfa asztalok remekül mutatnak provence-i hangulatú, fonott étkezőszékek ölelésében. A kültéri bőr- vagy textilkárpitozású székek pedig minden kortárs terasz berendezésének ikonikus darabjai, inox- vagy alumíniumasztallal kombinálva. Kreativitásunkat kiterjeszthetjük a stílusok ötvözésére is. Talán nem is gondolnánk, milyen jól mutat egy minimalista, rozsdamentes acélétkező egy békebeli, vidéki kúria pergolával fedett teraszán.

 

 

Kiegészítők kavalkádja


Teraszainkon is hódítanak a különféle praktikus kiegészítők. A kerti bútorokhoz illeszkedő, időjárásálló szőnyegek idén várhatóan még inkább teret hódítanak az outdoor lakberendezés világában. A színes, formagazdag LED-es világítótestekkel meghitt, lounge hangulatot alakíthatunk ki teraszunkon. És hogyan is funkcionálhatna egy mai kert profi grillsütő vagy napernyő nélkül? Kisasztalok, puffok, sok apró dekoráció és praktikus használati tárgy áll a rendelkezésünkre, hogy igazán élvezhetővé, komfortossá és jól kihasználhatóvá tegyük kertünket.

 

 

Bátran éljünk némi bohókás vagánysággal, és kísérletezzünk! Jó ízléssel és a korlátok átlépésével sokkal izgalmasabb kerti élettereket hozhatunk létre.

 

www.tgselection.hu

www.grillsutok.hu

La femme La femme cikke 2015. március
címkék:
Lakberendezés
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.