"Van valami egészen felemelő abban, amikor az ember a csillagos ég alatt hajtja álomra fejét, és a természet hangjaira ébred. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Kempingezni márpedig jó!

Van valami egészen felemelő abban, amikor az ember a csillagos ég alatt hajtja álomra fejét, és a természet hangjaira ébred.

Henry David Thoreau írta egyszer: „Minden áldott reggel vidáman arra biztatott, hogy életemet tegyem éppoly egyszerűvé, sőt talán szabad így mondanom: ártatlanná, amilyen a Természet maga.” A híres írónak sikerült tökéletesen szavakba öntenie azt az érzést, amely akkor támad fel bennünk, amikor reggel a természet lágy ölén ébredünk. Úgy tűnik, a kempingezés reneszánszát éli, az utazók ismét felfedezték ezt a régi nyaralási formát. Legyen szó akár a kalandorok kedvencéről, a vadkempingről, vagy a luxuspihenést kínáló glampingről, nem kell túl messzire utaznunk ahhoz, hogy megfelelő helyszínt találjuk a vakációhoz.

 

Távol a tömegtől


A walesi Swansea és a tőle 20 kilométerre, a Gower-félszigeten fekvő Hillend Kemping Park Nagy-Britannia legszebb területei közé tartozik. Meglepő módon nyáron sem lepik el a turisták, noha a Sunday Times rangsora szerint itt található a világ egyik leggyönyörűbb strandja. Érintetlen természet, ősi falvak, várromok és 40 kilométernyi homokos tengerpart… A turisták kirándulhatnak a környéken, kellemes sétákra indulhatnak a homokos tengerparton, vagy akár a sziklamászást, a vadvízi evezést és a quadtúrát is kipróbálhatják. Swansea ma is őrzi régies hangulatát, s egyetemi város lévén, vibráló ékszakai élet és nagyserű sportesemények jellemzik. Ha szeretnénk, akár a parton, a homokdűnék között is kempingezhetünk, így esténként a tenger morajlását hallgatva hajthatjuk álomra a fejünket.

 

 

Franciás báj


Franciaországban számtalan gyönyörű, kempingezésre alkalmas úti cél közül válogathatunk, de kétségtelen, hogy az Azúr-part (Côte d’Azur) az egyik legszebb közülük. A Francia Riviéra vagy Azúr-part a Földközi-tenger partvidékének Marseille-től Mentonig terjedő, kb. 120 km-es szakasza. Gyönyörű városai, Saint-Tropez, Cannes, Nizza vagy Monte Carlo olyan, méltán híres művészek számára szolgáltak inspirációul, mint Renoir, Picasso vagy Matisse.  Az Azúr-part kivételes klímájával, lélegzetelállító parkjaival, kulturális eseményeivel a legkülönlegesebb élményeket ígéri. Monacóban a fényűzés és a csillogás mindent áthat. Nizzából indul az egyik legkedveltebb turistaprogram, a csodák vasútja, míg a villefranche-i öböl a világ öt legcsodálatosabb öbleinek egyike. Bájos óvárosa és homokos partja miatt egész évben vonzó utazási cél lehet. A kempingek az Azúr-parton az olyan híres üdülőhelyek  közelében találhatók, mint pl. St. Tropez, Cannes és a Monacói Hercegség. Az Eze városához közel fekvő Les Romarins nevű kempinghelyről csodálatos kilátás nyílik az egész környékre, itt anélkül pihenhetünk nyaralásunk alatt, hogy mélyen a zsebünkbe kellene nyúlnunk. Ha kirándulni szeretnénk, látogassunk el a Mercantour természetvédelmi területre, ahol festői táj, sziklák, szurdokok, erdők és tavak fogadják a kirándulókat.

 

 

Kemping luxuskörülmények között


Csak azért, mert kempingezni megyünk, még nem kell lemondanunk a luxusról sem. Mostanra egyre népszerűbb az úgynevezett glamping, az Európa-szerte elérhető luxuskempingek. A glamping kifejezés az angol glamourus és camping szavak összevonásából született. Ez a trendi üdülési forma teljesen új megvilágításba helyezte a sátrazás fogalmát, hiszen élvezhetjük a tábortüzet, a természet közelségét, valamint a csillagos ég nyújtotta látványt, miközben éjszaka kényelmes ágyakban, tiszta környezetben pihenhetünk. A szafarihangulatot idéző Canonici di San Marco nevű családbarát kemping 14 kilométerre fekszik Velencétől. Ezen a gyönyörű zöld területen a sátrak baldachinos ágyakat, antik kanapékat és vintage fürdőkádakat rejtenek. Tavaly óta már 4 sátorral várják azokat a látogatókat, akik a kempingezés során is a kényelmet keresik.

 

 

Egy csipetnyi Andalúzia


Napfény, pálmafák, kék tenger, homokos part, bárok, éttermek, múzeumok, középkori emlékek. Andalúzia kétségkívül Spanyolország egyik legszebb és legkedveltebb régiója, a kempingezők számára is tökéletes úti cél. Itt a természet és a történelem kedvelői is bőven találhatnak kedvükre való elfoglaltságot. Kedvelt célpont itt a Costa del Sol, gyönyörű strandjainak és kristálytiszta vízének köszönhetően. Pihenhetünk a tengerparton, tölthetjük az időnket golfozással, vagy kirándulhatunk Gibraltárra. Egész évben tökéletes választás lehet, hiszen a klíma még télen is igen enyhe. Ha erre járunk, érdemes ellátogatni Cadiz gyönyörű történelmi városába, Sevillába, Córdobába, Granadába, vagy Andalúzia egyik legszebb kikötővárosába, Pablo Picasso szülőhelyére, Malagába.

 

 

Bárhol, bármikor


A tévhittel ellentétben nem kell bankot robbantanunk ahhoz, hogy felfedezzük Norvégia csodálatos tájait. Ebben a gyönyörű országban a törvények megengedik, hogy bárhol és bármikor szabadon kempingezzünk, amennyiben persze ezt nem a természet vagy más emberek kárára tesszük. Oslóból könnyen eljuthatunk Langoyene-szigetére, ahol hatalmas füves terület fogadja a kempingezni vágyókat. A Sognsvann-tó körüli erdős terület szintén népszerű célpont az utazók számára. A nyáron sokak által kedvelt fjordokkal, tengeröblökkel és rengeteg apró szigettel tarkított Lofoten-szigetek egész Európa egyik legkülönlegesebb tája. Itt tanúi lehetünk az egyik legérdekesebb természeti jelenségnek is: az éjféli napnak. Ezen a területen ugyanis a nyári időszakban a nap sosem tűnik el a horizontról.

 

La femme La femme cikke 2018. július
címkék:
Utazás
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.