"A repülőtérről, Maléból indulva mintegy félórás hajóút végén ragyogó gyöngyszemekként tűnik fel a horizonton úticélunk."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Paradicsomi menedék az Indiai-óceán közepén

A repülőtérről, Maléból indulva mintegy félórás hajóút végén ragyogó gyöngyszemekként tűnik fel a horizonton úticélunk.

Közelebb érve egyre tisztábban kivehető a vakítóan fehér homokpart, a szigetet borító trópusi növénytakaró. A jacht motorhangja megszelídül, a szédítő tempóról lelassítva lágyan ringatózva simul a móló mellé: megérkezünk Naladhu szigetére.

Minden vendég érkezése ünnep a szigeten. Tradicionális dobokkal, az érkezők lába elé hintett virágszirmokkal köszöntik a hosszú úton megfáradtakat. A sziget szállodaigazgatója, Mimi legtöbbször személyesen üdvözli a szigetre lépőket. A fogadtatás, miként a környezet első osztályú. Az alig három focipályányi korallzátony pár perc alatt bejárható, így gyorsan otthonosan mozgunk a meseszép környezetben.

 

Naladhu a Maldív-szigetek mintegy száz nyaralószigete közül az egyik legszebb, amelyen kizárólag egymástól gondosan elszeparált, minden kényelemmel felszerelt, tágas luxusházak bérelhetők. A privát kert, az óceánba nyúló hatalmas terasz, a medence, a gőzkamra és tusoló, a különleges elrendezésű nyitott fürdőszoba, benne az egyedi kiképzésű fürdőkáddal nem csak stílusos és barátságos kényelmet, hanem tökéletes intimitást biztosítanak.

A háromszáz négyzetméteres lakrész teraszának franciaágy méretű függőágyában ringatózva várni a napfelkeltét, és közben a hullámok morajlását hallgatni feledhetetlen élmény. Naponta kétszeri szobaszerviz gondoskodik a friss gyümölcsökről, kávé és ásványvízpótlásról és természetesen a makulátlan tisztaságról. Úgy éreztük, pihenésünk néhány napja alatt ez a ház az otthonunkká vált: menedéket nyújt a hétköznapok elől, vagy ha éppen teljes magányra vágyunk, a többi vendégtől. A szigeten mindössze 19 kétszemélyes és egy két hálószobás, nagyobb rezidencia található, így egyszerre legfeljebb negyvenkét vendég tartózkodik a szigeten. A személyre szabott luxus itt új értelmet nyer: 24 órában rendelkezésre álló komornyik (house master), szobaszolgálat, kora reggeltől késő estig a szigeten lakó alig több mint negyven vendég számára fenntartott étterem, a The Living Room, a minden házhoz külön rendelkezésre álló parti napozóágyak, a diszkrét pihenést szolgáló kuckók, fitneszterem, sporteszközök, függőágyak állnak rendelkezésre.

 

Naladhu exkluzív és otthonos. Sok resort hirdeti magát e két, látszólag egymásnak ellentmondó jellemzővel, de csak keveseknek sikerül a kiemelkedően magas színvonalú szolgáltatásokat ötvözni a fesztelen kényelemmel. Naladhu maga a „mezítlábas luxus”, ahol a luxus nem öncélú, minden részletében a kifogástalan minőségre való törekvést sugározza. A nagyvonalú lakberendezési megoldásoktól, a gondozott természetes környezeten át, a gasztronómián keresztül a vendégeknek nyújtott szolgáltatásokig. A különleges figyelmet a barátságos mosoly kíséri, amit érkezésünk pillanatától megtapasztalhatunk.

Az Anantara szállodalánc három szomszédos szigeten működteti az ötcsillagos pihenést kínáló nyaralóoázist. A szigetek eltérő koncepció szerint, más-más vendégkört csábítanak, nevüket pedig egy-egy őshonos egzotikus növényről kapták. A három szigetből kettőt sétálva, gyalogoshídon átkelve is bejárhatunk, a harmadik (Dhigu) csak a szigetek között ingázó, illetve kérésünkre bármikor a rendelkezésünkre álló kishajóval érhető el. Ha pontosak akarunk lenni, a Naladhu szigetén pihenők bármely két másik szigetet bejárhatják, Naladhura viszont kizárólag az ott nyaralók léphetnek. Veli a felnőtt utazók paradicsoma, leginkább szerelmespárok, nászutasok számára fenntartott romantikus búvóhely, kizárólag felnőtteknek. A családokat a legnagyobb, mintegy húszezer négyzetméteres Dhigu száztíz luxusvillája várja.

 

A három szigeten izgalmas kulináris élményekben lehet részünk. Választhatunk thai, japán, olasz és természetesen a maldív konyha ízeit, friss tengeri fogásokat kínáló éttermek közül, vagy dönthetünk Naladhu intim hangulatú, The Living Room étterme mellett.

A Maldív-szigetek iszlám ország, nem lehet élelmiszert, különösen sertés húst és alkoholt az országba hozni. Ezeket belépéskor elveszik, ha úgy kívánjuk, elutazásunkkor visszaadják őket. Alkoholt az országban sehol máshol nem lehet kapni, kizárólag a turisták számára fenntartott szigeteken. Ezért is különleges Naladhu The Living Room éttermének „borospincéje”, amelynek köszönhetően a vacsorára felszolgált fogások mellé a legfinomabb francia, olasz, új-zélandi, dél-afrikai borokat kóstolhatjuk.

A napfelkelte rózsaszínűre, a napnyugtra az aranyló narancssárga ezernyi árnyalatára festi fölöttünk az eget. A teraszon üldögélve órákra belefeledkezhetünk a látványba, miként a távolban fel-felbukkanó delfincsaládok játékába, vagy közvetlenül a lábunk alatt fáradhatatlanul zsákmányt kereső szirti cápák, ráják, murénák, vagy a több százféle színes trópusi hal látványába. Ha úgy kívánjuk közelebbről is szemügyre vehetjük a gazdag élővilágot. Kihajózhatunk delfinlesre, úszhatunk méretes tengeri teknősökkel, búvárkodhatunk a környező vizek korallzátonyai között. Az aktív kikapcsolódás számtalan lehetősége mellett Naladhu mégis leginkább a gondtalan pihenés paradicsoma, amelynél szinte lehetetlen romantikusabb, ideálisabb helyszínt elképzelni a szerelmünkkel közösen töltött pihenéshez.

La femme La femme cikke 2017. december
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.