"Egy esztendeje, hogy az abbáziai riviérán megnyílt az ötcsillagos Ikador Luxury Boutique Hotel & Spa. Felhőtlen kikapcsolódás, kompromisszumok nélkül."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Elegancia és luxus az Adrián

Egy esztendeje, hogy az abbáziai riviérán megnyílt az ötcsillagos Ikador Luxury Boutique Hotel & Spa. Felhőtlen kikapcsolódás, kompromisszumok nélkül.

A térség egykoron, különösen a Monarchia idején az európai és magyar arisztokrácia, jeles személyiségek kedvelt pihenőhelye volt. Királyi családok, politikusok, a társadalmi, kulturális és tudományos élet színe-java látogatott ide, Abbáziába (Opatija) és környékére. Járt itt, a Kvarner-öböl partján Ferenc József császár és felesége, Erzsébet királyné, Csehov, Joyce, Márai, sőt még Albert Einstein is csodálta e tájat. A zeneszerzők közül itt merített ihletet Puccini és Mahler, Kálmán Imre és Lehár Ferenc. A közeli Fiume (Rijeka), de különösen Abbázia házai, palotái igencsak emlékeztetnek a magyar főváros egyes épületeire.

 

Ferenc József császár nevét a több mint tizenegy kilométer hosszú, bő egy évszázada átadott parti sétány, a Lungomare is őrzi. A Fiuméhez közeli kis halászfaluból, Voloskóból induló út áthalad Abbázia központján, és egészen Lovranig húzódik, déli irányba. Közben érintünk egy-két üdülőfalut; közéjük tartozik Ika is.

Itt nyitott meg 2019 áprilisában az öböl legifjabb szállodájaként az Ikador Luxury Boutique Hotel & Spa, közvetlenül az Adriai-tenger partján, mely indulása óta a nagy presztízsű Leading Hotels of the World Association szövetség tagja. Kifinomult és fényűző kortárs belsőépítészet jellemzi. A vendégek elidőzhetnek mediterrán parkjában, élvezhetik a fűtött kültéri medencét és az elegáns Riva Lounge-ot, játszhatnak minigolfpályáján. Budapestről hat órán belül kényelmesen, szinte végig autópályán haladva eljuthatunk Ikába, ahol a szálloda garázsában tehetjük pihenőre kocsinkat. Az elektromos autókat saját töltőállomás várja.

 

Lenyűgöző élmények

 

Az Ikador stílusosan berendezett 9 tágas, elegáns szobája, illetve 7 luxuslakosztálya meghitt nyugalmat és szépséget áraszt, a tengerre néző teraszokról páratlan látvány tárul elénk. Ahogy a teraszon állva megpillantjuk a napfelkeltét, azt kívánjuk, bárcsak sohase érne véget ez a pillanat.

Az Ikalia Spa elfoglalja a szálloda teljes harmadik emeletét, ahol minden a test és a lélek kényeztetéséről szól, a különleges pihentető és gyógykezelésekről. Az Ikador kültéri medencéjében fűtött tengervízben úszhatunk, de aki az Adriában szeretne megmártózni, annak csak néhány métert kell sétálnia, máris ott lehet a szálloda privát strandján.

 

A Nobilion fine dining étteremben könnyű ínyenccé válni. Gazdag és különleges a választék, az étlapról nem hiányozhatnak a legfrissebb tengeri fogások, amelyhez minőségi nemzetközi és helyi borválaszték társul. Mindenképp próbáljuk ki a séf, Dino Knežević által összeállított, hétfogásos degusztációs menüt, amellyel a legfinomabb fogásokból kapunk ízelítőt. Az igazán ínyencek exkluzív privát vacsorát foglalhatnak az étterem Riva Privée különtermében, ahol a séf által megálmodott különleges kulináris fogásokat kizárólagosan élvezhetjük családtagjank, barátaink körében.

A szálloda nemrégiben a híres Moët & Chandon Privilege Club tagjává vált. A híres francia pezsgőházzal, a Moët & Chandonnal szorosra fűzött kapcsolat azt jelenti, hogy az Ikador átveszi a klub filozófiáját, mely az exkluzív választékra helyezi a hangsúlyt, így nem meglepő, hogy legkülönlegesebb pezsgőritkaságok is ott szerepelnek az itallapon, például a Dom Perignon és Krug pezsgők, valamint fellelhetők a Hennessy konyakok exkluzív darabjai is.

 

Az Ikador Luxury Boutique Hotel & Spa ékessége a medence melletti Riva Lounge, amely a legendás olasz Riva-jachtok stílusát és hangulatát idézi. A poolbar különleges designja nem véletlen: a szálloda mólóján egy igazi Riva Aquariva Super vár bennünket. A mahagóni fából készült, csillogóan elegáns versenymotorcsónakot láthattuk már filmekben, de most személyesen tapasztalhatjuk meg az erő és luxus ötvözetét.

Tehetünk vele egy rövid kirándulást a Kvarner-öbölben, de akár egésznapos utazásra is elköthetjük, profi kapitánnyal. Ahogy felbőg a két, egyenként háromszázötven lóerős motor, valósággal kilő a hajó, a sebességtől kiemelkedik az orra, és máris James Bondnak érezhetjük magunkat; ám nem kell senki elől menekülnünk, üldöznünk sem kell senkit, csak élveznünk az utazást, a száguldást, a kék tenger fehéren fodrozódó hullámait és az elénk táruló, lenyűgöző panorámát.

 

 

Autóval csak ötpercnyi utazás, de inkább gyalogoljunk el a tengerre néző Ferenc József sétányon a gyógyszállodáiról csaknem két évszázada híres Abbázia városközpontjába, ahol belefeledkezhetünk a Monarchia-korabeli patinás épületek – ma többnyire hotelek – szépségébe. Sétálhatunk a Szent Jakab Parkban, megnézhetjük a XV. században épült Szent Jakab-templomot. Pálmafás sétányokon haladva barangolhatunk el a város jelképéhez, a Leány a sirállyal elnevezésű híres szoborhoz, melynek alakja épp a domboldal lábánál fekvő tengerparti hotelekre néz.

 

A magyar határtól alig néhány órányira, igazi mediterrán vidéken járunk, ahol különleges élmény kirándulni, nyaralni, megpihenni. És még inkább az az Ikador Luxury Boutique Hotel & Spa varázslatos világában.

La femme La femme cikke 2023. július
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.