"A Royal Malewane különleges szafari szállodából csak egy-két lépés a Kruger Nemzeti Park és varázslatos állatvilága."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Elton John kedvence

A Royal Malewane különleges szafari szállodából csak egy-két lépés a Kruger Nemzeti Park és varázslatos állatvilága.

Lélegzetelállító szépsége és a részletekre is kiterjedő rendkívüli gondoskodás miatt a Royal Malewane az egyik kedvenc helyem a Földön. A világ egyik olyan pontja, ahol valóban kikapcsolhatok és kapcsolatba kerülhetek a természettel – áradozott Elton John a neves dél-afrikai, sokszoros díjnyertes szállodáról a The Hollywood Reporter újságírójának. A világhírű énekes azért is szeret itt pihenni, mert ha kedve tartja, akár az egész épületegyüttest és villáit is kibérelheti, így vele együtt összesen 32 rokona, barátja élvezheti a tágas tereket, a kiszolgálást és a fantasztikus vidéket. Ám nemcsak ő ámuldozott már a Royal Malewane fejedelmi szállásáról és körülölelő tájairól, hanem például Bill Gates, George Lucas, Oprah Winfrey, Jeff Bridges és Bono is, a U2 frontembere.

Nincs olyan esztendő, hogy a Condé Nast Traveler magazin olvasói ne választanák Afrika legjobb resortjai közé (Readers’ Choice Awards). Sőt, akadt olyan év, amikor a világ legjobb 50 szállása között is ott szerepelt.

 

A „Big 5”


Már fekvése is lenyűgöző azok számára, akik Elton Johnhoz hasonlóan imádják a természetet, és természetközelben szeretnék eltölteni szabadságukat. A Royal Malewane ugyanis Dél-Afrika északkeleti részén fekszik, a Kruger Nemzeti Park határában, közel a mozambiki és zimbabwei határhoz. Szó szerint csak egy ugrás innen a bozótprérinek nevezett, több tízezer hektáros természetvédelmi terület, ahol állatokfajok sokasága él szabadon. Elég egy dzsip és egy szakavatott vezető, egy ranger, és máris benn vagyunk a természet sűrűjében, ahol vadregényes, homokos utakon haladhat járművünk, és nem kell sokat várnunk, hogy feltűnjenek a zsiráfok, az oroszlánok, a vízilovak, a zebrák, az impalák. Az is előfordul, meg kell állnunk, hogy átengedjünk egy előttünk békésen csoszogó elefántcsaládot.

Itt, Dél-Afrikában elterjedt a „Big 5”, azaz a „Nagy ötös” kifejezés. Ez arra utal, hogy a gyalogos vadászoknak egykoron öt állatot volt a legveszélyesebb és legnehezebb fellelni és elejteni: az oroszlánt, a leopárdot, az elefántot, a bivalyt és az orrszarvút. Ezek az állatok a különböző dél-afrikai bankjegyeken még ma is láthatók. A hagyomány miatt továbbra is nagy becsben tarták ezeket az állatokat, megpillantani őket egy szafarin különleges élménynek számít.

 

A szállodából az első túra már hajnalban, 5:30-kor elindul. A hajnali ébredés után egy kis kávé, tea és sütemény után máris a nyitott dzsipbe szállunk és vezetőinkkel kezdődhet a kaland. Nem kell sokáig várnunk, sorra bukkannak fel a bozótosban az elefántok, oroszlánok, zsiráfok. Fél tízre érkezünk vissza szállásunkra, ekkor vár minket a bőséges reggeli. A délutáni túra fél ötkor veszi kezdetét. Ilyenkor több állatot láthatunk, mert naplemente előtt a legaktívabbak. Igaz, az oroszlánok szeretnek lustálkodni, a földön heverészni. Olykor épp a homokos út kellős közepén dőlnek le, ilyenkor dzsipünk megáll, nem illik megzavarni őket. Ha szerencsénk van, orrszarvúakkal is találkozhatunk. Hatalmas, testes teremtmények. Zömök felépítésük ne tévesszen meg senkit, a leggyorsabb futót is könnyedén lehagyná.

 

Luxusszépség, luxuskényelem


Az egzotikus szafarikat kínáló Royal Malewane egyszerre sugározza a modern kor romantikáját és szépségét, miközben luxuskényelmet kínál. A főépületnek számító Main Lodge egy klasszikus szafariház hat lakosztállyal, két királyi lakosztállyal, és az Africa House nevet viselő villával. A hatalmas, nyitott terű hall már előrevetíti a lakosztályok fényűző berendezését: antik bútorok, perzsaszőnyegek, a falakon kortárs festmények, afrikai mesterektől.

A hat lakosztály mindegyike körülbelül 165 négyzetméteres, kétszemélyes, elegánsan berendezett, légkondicionált, beltéri és kültéri zuhannyal. saját medencével, kültéri pavilonnal rendelkezik. Teraszáról páratlan kilátás nyílik a bozótosra. A két, egyenként 510 négyzetméteres királyi lakosztály négy személy számára is tökéletes. Két hatalmas hálószobája, nappalival, étkezője van, természetesen széles verandával, saját medencével, önálló szerviz-szolgáltatással. A 680 négyzetméteres Africa House hat, egyedi bútorokkal berendezett hálószobát rejt magában terasszal, medencével.

A Royal Malewane Bush Spa szintén számos díj nyertese. Különleges oázis a nemzeti park tövében. fűtött medencével, gőzfürdővel. Számtalan arc- és testkezelés, masszázs, manikűr, pedikűr kérhető, a test és a lélek együtt frissülhet fel.

 

A Main Lodge épületétől délre, tizenkét perces autózásra található a Farmstead kortárs stílusú épületegyüttese. A különálló épületek három, luxuskényelmet nyújtó farmlakosztállyal vonzzák az igényes turistákat: egyenkét 182 négyzetméteresek, kétágyas hálószobával, medencével, elől és hátul a vadonnal összesimuló terasszal.

Három és fél hálószobás magánvilla a közelben a The Farmhouse. A 636 négyzetméteres ház hat felnőtt és két gyermek számára tökéletes. Mindegyik szobának van saját fürdőszobája, terasza, szabadtéri zuhanyzója, és egy nagymedence is várja a vendégeket, pompás kilátással a zöldre.

 

Bush Diner a sátor alatt

 

A szafarik élményéhez természetesen hozzátartoznak a kulináris élvezetek is. Erről a Royal Malewane-ban olyan séfek gondoskodnak, akik tökéletesen ismerik a kortárs konyhát, a világ ízeit. És az ételeket a pincérek nem máshol szolgálják fel, mint Afrika egyik leglenyűgözőbb saját éttermében, ahonnan remek a panoráma a bozótosra, a vadvilágra. Az sem ritka, hogy ebéd közben feltűnik egy-egy arrafelé bóklászó elefánt… Valamennyi étel, üdítő és szeszes ital ára része a szállásdíjnak, így az étlapon véletlenül se keressük az árakat. Ráadásul akár saját menükártyánk is lehet, hiszen a séffel közösen a saját ízlésünknek, kívánságunknak megfelelően alakíthatjuk ki, mit szeretnénk enni aznap.

Dél-Afrika legízletesebb borai között válogathatunk, a legnépszerűbb fajtáktól az Európában kevéssé ismertekig. Ebben helyi sommelier-k állnak rendelkezésünkre. Emellett a világ minden tájáról származó, whisky-választékkal találkozunk.

Az úgynevezett Bush Dinner, vagyis bokor- vagy bozótvacsora nem más, mint étkezés a szabadban, a hangulatos afrikai bozótprériben, romantikus, halovány fény mellett, amely távol tartja az állatokat. Este 7-től egy hatalmas beduinsátorban szépen megterítve várnak minket a finomságok. A tábortűz messze tartja tőlünk az állatokat. Vacsora után a helybéliek népzenei kórusát, táncát élvezhetjük, és mi is táncra perdülhetünk.

 

A The Royal Portfolio része

 

A Royal Malewane valójában családi vállalkozásként indult. Olyannyira, hogy Liz és Phil Biden nyaralójaként szolgált. 1999-ben arra gondolt Liz, miért ne tárná szélesre a lodge kapuit bárki előtt, hiszen a nemzeti parkra sok utazó kíváncsi a világ minden tájáról, és birtoka kiváló helyen fekszik. Aztán kiderült, hogy Liznek nemcsak kedve, hanem tehetsége is van a vendéglátáshoz, a dizájnhoz, a villák, nappalik, hálószobák ízléses berendezéséhez.

 

A Royal Malewane nagy sikere után a család fejlesztésbe fogott, és idővel megalakult a The Royal Portfolio, mely ma már négy egyedülálló szállodával dicsekedhet, benne az egykori nyaralóval, s a legutóbbi vállalkozással, a Fokvárosban 2017-ben megnyitott The Silo szállodakülönlegességgel. Ez egy egykori gabonasilóban kialakított, 57 méter magas üvegpalota a tengerpartnál, a jachtkikötő közvetlen közelében. 

La femme La femme cikke 2020. október
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.