"A rendszeres számítógéphasználat, az ujjak és a kéz egyoldalú, tartós megterhelése fájdalmas problémához vezethet. (x)"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

A home office fájdalmas következményei

A rendszeres számítógéphasználat, az ujjak és a kéz egyoldalú, tartós megterhelése fájdalmas problémához vezethet. (x)

Szinte nincs olyan ember manapság, aki valamilyen formában ne használná a számítógépet: vannak, akik pusztán kikapcsolódásként nyomogatják a billentyűzetet, de a legtöbbeknek fontos munkaeszközük, és a nap jelentős részét a monitor előtt töltik. Ez sok esetben kellemetlen problémákhoz vezethet – ilyen többek között a sok gépelésből adódó ínhüvelygyulladás.

 

A „gyorsírók” betegsége

 

Irodai betegségek gyűjtőnévvel illethetjük azokat a betegségeket, amelyek a számítógép-használattal, a mozgáshiánnyal és az egészségtelen táplálkozással hozhatók összefüggésbe. Aki napi 8-10 órát tölt számítógép előtt, és még munkaidő után sem szán időt a mozgásra, jogosan számolhat néhány rémisztő következménnyel. A megoldás az ellenirányú izmok erősítése, a tudatosabb munka- és szabadidő-szervezés mellett néhány hasznos kiegészítő alkalmazása.

Azok, akik számítógépen dolgoznak, biztosan hallottak vagy találkoztak már az ínhüvelygyulladás problémájával, hiszen a sok gépelésből adódó egyoldalú mozgás igazán megterhelő az ujjaknak és a kéznek. Ilyenkor az adott területen lévő inak begyulladnak, valamint az itt található „kenőanyag” mennyisége csökken. Ínhüvelygyulladáskor jellemző a nagyfokú fájdalom, a csukló és az ujjak mozgásának beszűkülése.

 

A kezek egyoldalú terhelésével gyakran kialakuló ínhüvelygyulladást a legjobb megelőzni. Az Actimove Carpalis csuklóstabilizáló kialakításának köszönhetően tökéletesen simul a csuklóhoz, miközben nem korlátozza az ujjak szabad mozgását, a teljes értékű, kényelemes kézhasználatot.

Még több információ, itt!

 

Az Actimove Carpalis csuklóstabilizáló optimális kompressziót és egyenletes terápiás hőhatást nyújtó eszköz, amely csökkenti a kézfájdalmat, és elősegíti a gyógyulást.  Neoprénmentes, gyorsan száradó perforált anyagának köszönhetően jól szellőzik, biztosítva ezzel a bőr szabad lélegzését.

 

Enyhébb fájdalom esetén az Actimove Carpalis csuklóstabilizálónak köszönhetően megőrizhetjük a munkaképességünket. Lehetünk jobb vagy bal kezesek, a stabilizátor megfelelő pozícióban tartja csuklónkat, tenyérpárnájával tehermentesíti kezünket. Az Actimove Carpalis csuklóstabilizáló megvásárolható a webshopban és a patikákban.

 

Ha a fájdalom krónikussá válik, vagy elhúzódik, érdemes szakemberhez fordulni. Ez esetben az ínhüvelygyulladás magától már nem múlik el, akár hetekig, hónapokig is megkeserítheti életünket. Ilyenkor aktív fájdalomcsillapítással, helyi injekció alkalmazásával a gyulladás megszüntethető, illetve a mozgáskorlátozottság javítható. A gyógyulás felgyorsítható többek között fizikoterápiával, guna terápiával, valamint ultrahangos kezeléssel is.

 

A számítógépezés a derekat sem kíméli

 

A hosszú ülőmunka, a helytelen testtartás derékfájdalom kialakulásához vezethet. Nem véletlenül jöttek divatba a speciális irodai székek és fitneszlabdák, amelyek otthoni használata azonban kevésbé jellemző.

Kerüljük a megcsavart testtartást, a túl puha, a derekat nem megfelelően megtámasztó ülőalkalmatosságokat. A rossz testtartás fájdalmas feszességhez vezethet a hát mellett a váll- és tarkókerületen is. Főszabályként tartsunk minden órában tíz perc szünetet, amikor alaposan kinyújtóztathatjuk törzsizmainkat és átmozgathatjuk végtagjainkat. Ha szükséges, szerezzünk be speciális deréktámaszt, amely tehermentesíti a gerincet. 

 

Az Actimove termékek gyógyászati segédeszközök. A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát! A cikk megjelenését az Essity Hungary Kft. támogatta.

La femme La femme cikke 2021. május
címkék:
Actimove | Egészség
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.