"A szakavatott Afrika-utazók szerint Namíbia megismerésére egy élet is kevés. De mi van akkor, ha csak egy-két hetünk van rá?"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Kaland és kényelem Namíbiában

A szakavatott Afrika-utazók szerint Namíbia megismerésére egy élet is kevés. De mi van akkor, ha csak egy-két hetünk van rá?

Namíbia a bátor és kalandra éhes vándorok országa. Ugyanakkor nincs az a tapasztalt utazó, aki ne érezné néha az elveszettség érzését, a világ egy távoli pontján járva. Afrika eléggé távol esik ahhoz, hogy nagy eséllyel megtapasztaljuk, milyen az, mikor a komfortzónánktól messze, egy csábító, ám ismeretlen kultúra világában járunk. Nem kétséges: Namíbia érdemes rá, hogy megismerjük, de az is biztos, hogy jól jön a segítség az délnyugat-afrikai ország bejárásához.

 

A Gondwana Collection Namibia nem a szálláskereséshez, nem az autóbérléshez, nem a szafari- és túraszervezéshez nyújt segítséget – hanem mindezekhez együtt. A zavartalan, tökéletes kényelemben és biztonságban eltöltött namíbiai utazáshoz megfelelő támaszpontot és tájékozódási pontot jelentenek a szerte az országban megtalálható szállások, a puritánabb kempingektől az ötcsillagos lodge-okig. A Gondwana szolgáltatásaira bízva magunkat nem csak megpihenhetünk, de fel is fedezhetjük az ország minden arra érdemes zugát, akár nemzeti parkokról, városi látványosságokról vagy törzsi kultúráról legyen szó.

 

Éjjel-nappal, földön-vízen-levegőben

 

A Gondwana Collection Namibia több mint 40 pihenőkomplexumot épített az elmúlt két évtizedben, hogy az országban járva vendégeik megkaphassák a szükséges támogatást az utazáshoz, és maradéktalan kényelemben élvezhessék a kalandot és természeti szépségeket. Ezek a legkülönbözőbb nagyságú és elhelyezkedésű szállások, a komfortos kétágyas házikóktól a stílusos kempingeken át a lakosztályok tágasságát és kényelmét nyújtó ingatlanokig. Jellemzően az ország frekventált helyein, a természeti csodákhoz közel vehetjük igénybe ezeket a szállásokat és a Gondwana nyújtotta egyéb szolgáltatásokat.

A legfontosabb talán a Namibia2Go autóbérlési szolgáltatása, amelyre már az érkezés pillanatától rábízhatjuk magunkat. A gép landolása után már várnak ránk, hogy röviddel később a Namibia2Go irodájában átvegyük az autónkat. Valamennyi kifogástalan állapotban, műszaki ellenőrzés és tisztítás után áll rendelkezésünkre. Több kategóriából is választhatunk járművet, a bérlés gyors, egyszerű, a kocsi mellé pedig nem csak a szükséges papírokat, de tanácsokat, ha úgy kívánjuk sofőrt is kaphatunk.

 

Az autóbérlés mellé akár teljes útitervet kérhetünk: több szafariútvonalból és szállásból összeállított, részletes és komplett csomagból választhatunk. A Gondwana Collection utazási központja részletes programtervet, szakértő vezetőket kínál számunkra, akár csoporttal, családdal vagy párunkkal járnánk be a vidéket. Ha úgy döntünk, vakációnk első napjától az utolsóig rábízhatjuk magunkat a Gondwana rutinjára, és személyre szabottan, igényeink szerint élvezhetjük a namíbiai napokat, teljes biztonságban és garantált kényelemben.

 

Íme néhány Namíbia ezernyi csodás vidékeiből, amelyekre élményteli az utazást tehetünk a Gondwana szolgáltatásainak segítségével.

 

Sivatagi búvóhely

 

Namíbia alapvetően száraz éghajlatú terület, így egy kiadósabb országjárás során nem tudjuk elkerülni a hatalmas kiterjedésű sivatagot. Persze nem is érdemes. És ha már időt szánunk, hogy megismerjük a homok titkait, miért ne tennénk kényelmes körülmények között, gondtalanul átadva magunkat az élménynek.

A Desert Whisper fantázianevű sivatagi luxusházat éppen az ilyen igényekre tervezték. Egy egyedülálló sivatagi búvóhely, kreatív építészeti megoldásokkal, természetes anyagokból, naturális szín- és formavilággal, fenséges kilátással. A két személyre tervezett exkluzív ház teraszáról fából készült sétány vezet a medencéhez, ahonnan akár egy pohár pezsgővel a kezünkben csodálhatjuk meg a végtelen kék ég alatt nyújtózó sivatagot.

 

A sivatagi kalandhoz természetesen egyéb szálláslehetőségeket is találhatunk. A túrázás szerelmeseinek ideális választás a Namib Desert Camping2Go. Itt nyolc sátor áll az utazók rendelkezésére, akik természetközeli körülmények között fedeznék fel a vörös tájat. A dűnék lábánál felállított sátrakban az ágyak mellett felszerelt konyha és zuhanyzó is van, illetve néhány száz métert kell csak megtennünk, hogy igénybe vegyük a Namib Desert Lodge szolgáltatásait, az éttermet vagy a medencét. Természetesen szállásként is igénybe vehetjük a Namib-sivatag köves dűnéinek lábánál fekvő Lodge-ot. Itt a hangulatos, tágas bungalókban kerekes ágyakon pihenhetünk, vagy akár kiguríthatjuk azokat a szabadba, hogy a csillagos ég alatt merüljünk álomba. A fateraszos étkezőből és a medencéből is maradéktalanul élvezhetjük a sivatagi nyugalmat, a vörös óceán pompáját; a hely igazi feltöltődést jelent a sivatag felfedezéséhez.

 

Az Etosha Park bűvöletében

 

Ha a neten csak néhány percet szánunk Namíbia feltérképezésére, biztosan elénk kerül az Etosha Nemzeti Park mint kihagyhatatlan célpont. Szó szerinti fordításban a „Nagy Fehér Hely”, vagy ahogy az Aawambo-k nevezik, a „Száraz víz helye” az állatvilágnak olyan bőségével kényeztet minket, hogy biztosan nem elég egy napot szánni az élményre. Ha pedig a nemzeti park a célpont, érdemes közeli és pihentető szálláshelyet találni.

A Gondwana legújabb tagja, az Etosha King Nehale, ami a nemzeti park egyik bejáratától csupán egy kilométerre kínál valóban királyi ellátást. Az itt foglalható apartmanok tágasak, stílusosak, saját kis pihenőmedencével, pazar kilátást és első osztályú kényelmet nyújtva a látogatóknak. A hely különlegessége, hogy egy saját, csak a vendégek számára rendelkezésre álló kilátóval rendelkezik egy itatóhely mellett. Az Ontalelo Outpost csak néhány perc séta a szállástól, és már lencsevégre is kaphatjuk az itt pihenő vadakat. A szállásról természetesen vezetett körtúrán is részt vehetünk a parkban vagy egy környékbeli hagyományőrző faluban.

Az Etosha Safari Lodge egy stílusos és teljes kényelmet nyújtó lodge a fantasztikus táj közepén, hatalmas térrel, pompás kilátással, saját verandás szobákkal, medencével és bárral. A lodge természetesen nem csupán szálláshely, de fantasztikus programok origója is; innen indulva, tapasztalt vezetőkkel juthatunk el a park legjobb kilátást nyújtó helyeire. Egy eredményes vadles után pedig a szabad ég alatt élvezhetjük a fantasztikus ételeket, csobbanhatunk a medencében vagy a számtalan kényelmi szolgáltatás segítségével pihenhetünk rá a következő napi szafarinkra.

 

Ha kempingezni szeretnénk a park mellett, ugyancsak a Gondwana kínálja a legmagasabb színvonalú szolgáltatást. Az Etosha Safari Camp egy mopánfák övezte hangulatos szállás rövid autóútnyi távolságra a park bejáratától. Sok kis házacska a fák között, egy kis medencével, bárral, étteremmel – közel a természethez, anélkül, hogy nélkülöznünk kellene a civilizáció kényelmét.

 

Namíbia oázisa

 

A sivatag és a szavannák világán túl is van még felfedeznivaló Namíbiában. Az ország északi végébe tartva a homokdűnéket és a végtelen füves pusztákat hirtelen egy dúsabb és gazdagabb vegetáció váltja fel. Ez a hosszú folyók táplálta Caprivi-sáv, ahol Namíbia Okavanga régiója fekszik.

Itt, a Hakusembe folyó partján vár minket utazásunk következő állomása, a Hakusembe River Lodge, csodásan zöldellő környezetben, a gazdag természet ezernyi élményét nyújtva. A kanyargós, kavicsos út végén nádfedeles házak kis csoportja alkotja a Hakusembe folyó melletti legigényesebb és legteljesebb szolgáltatásokat nyújtó szálláshelyét. A hely közvetlen környezetében vízi madarak neszeznek a nádasban, kenuk siklanak, felszántva a csillogó folyótükröt, a távoli falvakból pedig tompa hangokat hoz a víz. Hűsölhetünk a buja kertben lévő medencében, vagy horgászhatunk, esetleg egy sétahajó fedélzetéről csodálhatjuk meg a folyópartot – ehhez és számtalan más programhoz kínál lehetőséget, eszközöket a hely.

 

Még beljebb hatolva Afrika szívébe, a Zambezi régióban is élvezhetjük a Gondwana elsőrangú szolgáltatásait. A Namushasha River Lodge nem csupán egy kényelmes szálláshely, de egy valóságos oázis is, ahol alkalmunk nyílik meglesni a vízi világ ezernyi csodáját, a védett állatok és növények ezreit. Az elefántok, vízilovak, a nádi élőlények és a vízimadarak világa ez, melybe szervesen simul bele a Lodge épületegyüttese. A természetes anyagokból készült, nádtetős hely ideális az erőgyűjtéshez, hogy aztán a vízre szállva fedezzük fel a folyó élővilágát, vagy a Bwabwata Nemzeti Parkban tegyünk egy kirándulást.

Ennél is különlegesebb élmény egy luxuslakóhajón tölteni néhány felejthetetlen napot. A Namushasha River Villa egy ilyen lehetőség, a Kwando folyóba lehorgonyzott, exkluzív hajó formájában. A kétszemélyes szállás ideális lehet egy nyugodt, elvonulós programra, namíbiai utazásunkba iktatva néhány csendes napot. A villa minden kényelemmel, pazar étel és italválasztékkal felszerelve, körülötte pedig a folyó madárvilága, a fel-felbukkanó vízilovak és a természet érintetlensége vár bennünket.

 

A Gondwana Collection Namibia teljes repertoárját kínálja az ország megismeréséhez szükséges szolgáltatásoknak, szállásoknak és programkínálatnak. Namíbia megismerésére egy élet is kevés, de ha csak egy-két hét áll rendelkezésünkre, érdemes a biztonságos és professzionális szolgáltatásokat választani, hogy a legtöbb élményt nyerjük a szűkre szabott időben, amit ebben a csodálatos országban tölthetünk el.

Barta Zsolt Barta Zsolt cikke 2022. augusztus
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.