"A megújult Le Grand Bellevue eleganciája méltó a patinás hotel hírnevéhez. Nagy múltú butikhotel kifinomult ízléssel."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Hivalkodásmentes luxus

A megújult Le Grand Bellevue eleganciája méltó a patinás hotel hírnevéhez. Nagy múltú butikhotel kifinomult ízléssel.

Ahogy behajtunk a hotel parkjába és kitárul előttünk Le Grand Bellevue kapuja, feltör belőlünk egy halk wow. A patinás múltú szálló kiemelkedik a svájci ötcsillagos butikhotelek közül: miközben tulajdonosai ragaszkodnak a finom eleganciához az otthon melegségét érezzük a szálloda minden részletében.

A hely egyik titka, hogy a luxus azoknak is jár, akik csak néhány órára térnek be, egy vacsorára vagy egy különleges spa élményre. A vaskos vendégkönyv szerint a szolgáltatások azokat is elvarázsolják, akik egyébként hozzászoktak ahhoz, hogy mindenből a legmagasabb polcról választhatnak. Az idilli alpesi település, Gstaad egyik nevezetessége a szálló, egyike a város ikonikus luxusszállodáinak. Ám több ennél: a nagyszálló Gstaad faházakkal szegélyezett főutcáján, egy gyönyörű, gondozott parkban várja mindazokat, akik a luxus hivalkodásmentes természetességét kedvelik.

 

Az épület 1912-ben eredetileg gyógyfürdőnek épült, és kétségkívül hozzájárult ahhoz, hogy a város mára legendás síparadicsommá váljon. A száz éves szálloda közel tíz évvel ezelőtt Daniel és Davia Koetser tulajdonába került. A tulajdonosváltást egy majd’ egy éven át tartó teljeskörű felújítás követte, mely során a Koestser házaspár minden szegletet gondosan

FELSŐKATEGÓRIÁS KÉNYELEM
A Le Grand Bellevue egy nagy szálloda előkelőségét és szolgáltatásait ötvözi a családias hangulattal és a több évtizedes tradíción alapuló vendégszeretettel, de a zsúfoltság élménye nélkül.
megtervezve gondolta újra a luxusszállodát, hogy az múltbéli dicsőségéhez hű maradjon, ugyanakkor a XXI. század modernitásával gazdagodjon. Az újragondolás során nemcsak a szálloda külső-belső terei újultak meg; 2013 decemberében már a Le Grand Bellevue tárta ki kapuit, elhagyva a Grand Hotel Bellevue nevet. A Grand Hotel dicső múltjára természetesen nagyon büszkék, a hagyománytisztelet még a legapróbb részletekben is visszaköszön, legyen az a bárban elhelyezett klasszikus Steinway zongora, a központi lépcsőház muránói üvegcsillára vagy éppen a svájci vaj színét idéző klasszicista homlokzat. Télen, amikor havas a táj, az esténként kivilágított épület olyan benyomást kelt, mintha egy karácsonyi film díszletként szolgálna, csakhogy ez nem egy üres kulissza; itt a homlokzat mögött, az épületbe belépve is megmarad a varázs.

 

Véletlenek nincsenek…

 

A Koester házaspár és a Le Grand Bellevue története mára összeforrt. Daniel és Davia a Gstaad Yacht Club nyitóestéjén ismerkedett meg 1998-ban, mely a szálloda birtokán található, majd hét évvel később itt tartották esküvői villásreggelijüket. Ha mindez nem lenne elég, Daniel az alpesi városka olyan, ’60-as évekbeli fénykoráról szóló történeteken nőtt fel, mint, hogy Elizabeth Taylor és Richard Burton a Grand Hotelben kedélyesen beszélgetve kortyolgatták koktéljaikat. Sorsszerű volt tehát, hogy amikor a szálloda eladóvá vált, hezitálás nélkül megvásárolták, mellyel párhuzamosan azt a célt tűzték ki, hogy újra lehetővé teszik a különböző társadalmi rétegekhez tartozó vendégek keveredését, amiről Gstaad egykor híres volt.

Ennek jegyében született meg a szálloda új, kifinomult, ugyanakkor emberközeli enteriőre – mely Davia szakmai zsenialitását tükrözi, belsőépítészként dolgozik saját zürichi cégében –; valamint a szolgáltatások széleskörű kínálata, melyek között a szerelmespárok épp úgy megtalálják a számukra szimpatikus időtöltést, mint a gyermekes családok, vagy éppen a helyi lakosok, akik némi feltöltődésre vágyva térnek be a palotaszállóba, legyen szó gasztronómiai vagy éppen spa élményről.

 

Koetserék gyakorló szülőként oly’ annyira komolyan gondolják, hogy a gyermekek és a szülők számára egyaránt kellemes kikapcsolódást nyújtanak, hogy nem csupán játszószoba és mini mozi, hanem teljes körű babysitter-szolgáltatás áll az itt pihenni vágyók rendelkezésére, ezzel téve teljessé a kikapcsolódás élményét. Minden étteremben van gyermekmenü és kölcsönözhető etetőszék, és külön csobbanási időszak a medencében, garantálva a tökéletes egyensúlyt a felnőttek menedékhelyeként funkcionáló szállodai részek és a gyermekkacagástól hangos játszóházi helyiségek között.

 

Sikkes, könnyed luxus, képeslapszerű kilátással

 

Érkezhetünk magángéppel, autóval vagy vonattal, melyek közül utóbbi az igazán híres a Montreux és Gstaad közötti Aranyhágó festői panorámájának köszönhető. A luxus már az állomáson elkezdődik: kívásnágunkra a szálló saját old-timer Bentley-je vár bennünket. Nem akármilyen autóról van szó, Sir Roger Moore – aki maga is a város lakója volt – 1963-as gépkocsija áll rendelkezésünkre, privát sofőrrel.

A szálloda kapuján belépve meglepetés vár ránk: a Le Grand Bellevue egy igazán ízléses luxushotel, ugyanakkor Gstaad többi részéhez képest kifejezetten visszafogott. Az összesen 57 szoba – 48 különböző besorolású szoba, és kilenc egyedi lakosztály – amelyek mindegyike tágas, kényelmes, vidéki hangulatot árasztó, és a hegyekre nyíló lenyűgöző és megunhatatlan kilátással nyűgözi le vendégeit. Daviának sikerült megvalósítani az eredeti célt: nevezetesen azt, hogy a pazar luxus ellenére sem érezzük magunkat feszélyezve, hiszen itt minden a vendégért van. A kényelem a Le Grand Bellevue olvasatában azt jelenti, hogy azonnal otthon érezhetjük magunkat. A megérkezésünket megkoronázza egy forró tus, bebújás a kikészített pihe-puha fürdőköpenybe és papucsba, néhány szem szőlő a vendégváró tálról és egy pohár gyöngyöző pezsgő!

 

Fine dining, helyi specialitások és különleges koktélok...

 

A Le Grand Bellevue egy nagy szálloda előkelőségét és szolgáltatásait ötvözi a családias hangulattal és a több évtizedes tradíción alapuló vendégszeretettel, de a zsúfoltság élménye nélkül. A hotel hangulatos Art Deco bárral, egy 15 Gault-Millau pontos, és két nemzeti specialitásokat kínáló étteremmel várja vendégeit.

Legyen szó az évszakok bármelyikéről, esténként is érdemes a Le Grand Bellevue-t választani, ahol a Leonard's-ban elegáns környezetben ínyenc fogásokat kóstolhatunk Francesco de Bartolomeis séf jóvoltából, vagy a Le Petit Chalet-ben klasszikus alpesi faházas éttermi közegben finom fondüt és raclette-et ízlelhetünk, vagy friss makit, nigirit és sashimit fogyaszthatunk a Sushi bárban. A szálloda bárjának különlegessége egy 17 (!) méter hosszú chesterfield kanapé, amelyen megpihenve különleges koktélok közül választhatunk, vagy éppen a kávéfőzők Rolls-Royce-aként emlegetett La Cimbali kávéfőzővel készített ínyenc kávét kortyolgathatunk.

 

Spa élmény felsőfokon

 

A szálloda büszkesége a Le Grand Spa, mely 3000 négyzetméterével a legnagyobb wellnessközpont Gstaadban. Több mint tíz kezelőhelyiség, egy tágas jóga- és pilatesstúdió, valamint egy Technogym-berendezésekkel felszerelt, ultramodern fitneszterem mellett hét különböző hideg- és melegkamrának is otthont ad: a finn szaunát, a színterápiát kínáló bioszaunát, az élénkítő jégbarlangot, a török hammamot, a himalájai sószobát, a római laconiumot és az aromás gyógynövénygőzfürdőt is azért építették, hogy kilépjünk a hétköznapokból.

Legyen szó egy komolyabb méregtelenítésről, jógázásról, beltéri vagy kültéri fürdésről, az élmény garantált. A Spa természetesen „külső” vendégeket is fogad, a menedzsment nem is szereti ezt a fajta megkülönböztetést; itt mindenkivel úgy bánnak, mintha „mistery shopper” lenne. Olyasvalaki, aki próbára teszi a személyzet segítőkészségét, türelmét és hozzáértését. Azt vallják, hogy nem azt nyújtják, amit a vendég elvár, hanem annál mindig egy kicsit többet. Szerintük ez a professzionális vendéglátás és kiszolgálás kulcsa.  

Barta Zsolt Barta Zsolt cikke 2022. október
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.