"A magyar utazók számára még kevéssé ismert Alaszka napjaink egyik legfelkapottabb vakációs úti célja. Nem véletlenül!"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Hajóval Alaszkába?

A magyar utazók számára még kevéssé ismert Alaszka napjaink egyik legfelkapottabb vakációs úti célja. Nem véletlenül!

Az érintetlen természet szépsége és békéje magával ragadja a mindennapok nyüzsgéséből kiszabadulni vágyó utazókat. A Hubbard-gleccser, a Denali Nemzeti Park, a Belső-átjáró és Yukon felfedezése számtalan csodát ígér, s ha az ember egy óceánjárón utazva vág neki egy ilyen izgalmas útnak, kényelemben sem lesz hiány. A fakultatív programoknak köszönhetően pedig ki-ki személyes igényei szerint alakíthatja pihenését.

 

Tényleg, hajóval?

 

Igen! Idén júliusban a Royal Caribbean Radiance of the Seas hajója – magyar idegenvezetővel – a kanadai nyugati part mentén hajózva, egy nap alatt éri el Alaszkát. Lélegzetelállító gleccserek, fjordok végtelenje, az északi sarkkörhöz legközelebb eső mérsékelt égövi esőerdő mellett haladhatunk el. A fedélzetről páratlan kilátás nyílik az Alexander-szigetcsoportra, amely több mint ezer part menti szigetből áll, és amelyeknek a nyugodt alaszkai vizeken való zavartalan hajózás köszönhető.

A Belső-átjáró lenyűgöző természeti csodái után a hajó az alaszkai aranyláz egykori központjába, Ketchikan kikötőjébe érkezik. A lazac fővárosa és a sporthorgászok paradicsoma Délkelet-Alaszka indián kultúrájának, gazdag élővilágának és a part menti történelem megismerését kínálja. A késő délutáni órákban a hajó ismét útra kel, hogy a következő napokban az alaszkai vadon kisebb-nagyobb településeit érintve elérje a Hubbard-gleccsert. A jégfolyam 122 km hosszan elnyúló vonulata szinte érintés közelből csodálható meg. A jégtömeg 107 méterrel magasodik a vízfelszín fölé, amely lassan araszolva nyomul előre az óceán felé, hogy azután hatalmas robaj kíséretében a leszakadó jégtömbök belezuhanjanak az öböl vizébe.

 

A természet gigantikus csodáját követő napok is bővelkednek lenyűgöző látnivalókban. A Denali Nemzeti Park érintetlen vadonját bejárva jávorszarvasok, karibuk, medvék és más vadon élő állatok után kutathatunk, végigsétálhatunk a történelmi Seward főutcáján, felfedezhetjük a város egyedi sörözőit, barátságos vendéglátóhelyeit és kávézóit, valamint autentikus helyi üzleteit, majd felszállhatunk az ikonikus Wilderness Express vonat üvegtetejű vonatára, hogy zavartalanul gyönyörködhessünk az alaszkai tájban.

 

Mikor indulhatunk?

 

A Royal Caribbean a világ egyik legnagyobb tengeri élményutazásokat kínáló hajótársasága, melynek Magyarországon is van vezérképviselete. Az utakra így hozzáértő munkatársak segítségével, magyar nyelven kaphatunk információt és foglalhatjuk le álomutazásunkat. Sőt, időről-időre olyan csoportos utazásokat is kínálnak, amelyeket magyar nyelvű idegenvezető kísér. Idén július végén indul az a kéthetes, páratlanul izgalmas, látnivalókban és élményekben gazdag alaszkai hajózás, amelyet gyakorlott idegenvezető kísér a budapesti indulástól kezdődően egészen az hazaérkezésig. Garantáltan életre szóló kaland!

Barta Zsolt Barta Zsolt cikke 2023. április
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.