"Már Magyarországon is hódít a street food kultúra. Ezúttal egy különlegesen ízletes fesztiválon!"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Öröm az utcán

Már Magyarországon is hódít a street food kultúra. Ezúttal egy különlegesen ízletes fesztiválon!

Az utcai étkezés egyre jobban a mindennapok részévé válik. Ezt már a régi Rómában is tudták, de míg a régi idők pórnépe a konyha hiánya miatt választotta ezt az étkezési formát, addig a modernitás korában már az idő rövidsége, a „mindig rohanunk valahova” életmód keltette új életre az utcai étkezést.

 

 

Amíg Bangkokban mozdulni sem lehet az utcai mini kifőzdéktől, apró sütödéktől és a velük járó jobbnál jobb illatoktól, addig Los Angelesben vagy San Franciscóban néhány éve már fesztivált rendeznek a gasztronómiai újhullámnak, sőt Tom Parker Bowles ízes bevezetőjével könyv is jelent meg híres séfektől arról, milyen az utca konyhája a világ számtalan pontján.

 

A street food hangulata egészen egyedülálló, hiszen mindenképp jó társaságban enni, főleg különleges helyen, különleges pillanatban. Ha szép az idő, a kollégákkal az irodából kiszabadulva egy kellemes szendvicset falatozva lophatunk a napsugarakból. Máskor pedig egy kivételesen jól sikerült parti után, hajnalban a barátokkal meleg levest szürcsölgetve idézzük fel az elmúlt pár óra legszebb emlékeit.

 

Idén Magyarország is csatlakozik ehhez a különleges hangulatvilágához a Dining Guide, Magyarország első számú gasztronómiai útmutatója szervezésében.

2012. szeptember 7-től 9-ig újraéled a Hold utcai Vásárcsarnok. Hiszen aki főz, annak a legfontosabb állomás a piac. Minden itt kezdődik, a színek ezernyi árnyalatánál. Itt születik meg az ötlet, az illat, az íz, amely a vágódeszkán kezdi, és az asztalon végzi.

 

Ezen a hétvégén viszont az utca költözik a piacra. A zöldségektől, gyümölcsöktől roskadozó asztalok helyett most a legjobb hamburgeres, a legfantáziadúsabb gyrosos, azaz egy falat hamisítatlan Görögország várja az érkezőket. A legillatosabb kínait kóstolhatjuk Wang mestertől, a legízletesebb sonka kerül terítékre a „Sonkás”-tól, hiszen az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz sonkát együnk. Az Aranykaviár étterem a legoroszabb pezsgőt és kaviárt vegyíti egy kevés osztrigával, amely mellett egyszerűbben bár, de semmihez sem hasonlítható ízvilágával bújik meg a legfinomabb lángos, a legtejszínhabosabb gofri vagy az egyedi fagylaltok ezernyi hideg gombócát kínáló Fragola. Mindezek mellé kézműves bor és sör, valamint hamisítatlan olasz ManueL kávé várja a látogatókat.

 

Ha valaki egy kicsit a saját munkáját is bele szeretné tenni abba, amit megeszik, együtt főzhet a sztárséfekkel, vagy ismert gasztrobloggerekkel beszélgethet csipegetés közben a virtuális szakácskönyvírás titkos világáról, s ha valami egészen egyedire vágyik, eddig ismeretlen, vadonatúj éttermek bevezető fogásait kóstolhatja végig.

 

A legapróbbakra is gondolva, egész hétvégén gyerek-főzőverseny várja az újjáéledt csarnokban a legfiatalabb fakanálforgatókat.

 

Minden tekintetben új élmény születik ezen a hétvégén, vegyünk hát részt benne! Látogassuk meg Budapest első vásárcsarnokát a Hold utcában, s éljük meg a pillanatot, az étkezés egy egészen egyedülálló pillanatát.

 

Bővebb információ az első magyarországi Street Food Show-ról ezen a linken olvasható.

Riedl Annamária Riedl Annamária cikke 2012. szeptember
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.