"Egy szemüveg lehet szexi, de mindenképp előnyös szabad szemmel jól látni a világot.(x)"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

5 + 1 kérdés és válasz a lézeres látásjavításról

Egy szemüveg lehet szexi, de mindenképp előnyös szabad szemmel jól látni a világot.(x)

Hazánkban minden negyedik ember rövidlátó, 5-10 százalékuk pedig távollátással küzd. A lézeres látásjavítást több mint három évtizede sikeresen végzik világszerte. Cikkünkben az Optimum Látásjavító Lézerközpont szakemberei válaszolnak a kezeléssel kapcsolatos legfontosabb kérdésekre.

 

1. Hogyan zajlik a kezelés?

 

Maga a beavatkozás csupán néhány percet vesz igénybe. Lényege, hogy a számítógép által vezérelt, úgynevezett excimer lézer a szaruhártya anyagából elpárologtatja a vizsgálatok alapján megtervezett szövetmennyiséget. Így átalakul a szaruhártya formája, a kívánt mértékben megváltozik a szem törőereje, és helyreáll a látás élessége.

 

2. Mennyire biztonságos a lézeres látásjavítás?

 

Számos, összességében több százezer páciens adatait értékelő tanulmány és az elmúlt 30 év tapasztalata is bizonyítja, hogy a lézeres látásjavítás megfelelő szaktudás és technikai feltételek mellett teljesen biztonságos és eredményes. Így elmondható, hogy a különböző fénytörési hibák lézeres eljárással gyorsan és hosszú távon is megbízhatóan kezelhetők. Az elmúlt több mint egy évtized alatt összegyűjtött saját tapasztalataink is igazolják ezt.

 

3. Mennyire eredményes a lézeres eljárás?

 

Egy közel kétórás, teljes körű szemészeti vizsgálatot követően az orvos tájékoztatja a pácienst arról, hogy milyen mértékű látásjavulásra számíthat. A tervezett eredmény az esetek 99%-ban elérhető. A kezelések kevesebb mint egy százalékában fordul elő, hogy a szem egyéni reakcióinak következtében a tervezett és a kapott eredmény némileg eltér egymástól. Ilyenkor egy kiegészítő kezeléssel érjük el a kívánt állapotot. Az Optimumnál például a tervezett eredményre garanciát vállalunk.

 

 

4. Kik számára nyújt megoldást?

 

A lézeres látásjavítást 18 éves kor felett végezzük megfelelő egészségi állapotú pácienseken, ha az elmúlt egy évben nem romlott a látásuk. Fontos, hogy a lézeres látásjavítással a szaruhártya vastagságától függően +6 és –12 dioptria közé eső fénytörési rendellenességet tudjuk kezelni, és a rövid- és távollátás mellett a belső szemtengelyferdülés, vagyis az asztigmia is korrigálható ily módon.

 

5. Mennyibe kerül?

 

A lézeres látásjavító kezelés ára néhány év alatt megtérül, különösen ha figyelembe vesszük, hogy szemüveget vagy kontaktlencsét használva mennyi pénzt költünk el, és mennyi értékes időt fordítunk az eszközök használatára. Ráadásul azok számára, akik október 31-ig jelentkeznek vizsgálatra az Optimumnál, az intézetünk akár 120 000 Ft kedvezményt is biztosít a kezelés árából. Ha pedig még kérdései lennének, szakembereinknek nyugodtan felteheti írásban is.

La femme La femme cikke 2012. október
címkék:
Egészség | Látás
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.