"Minőségi gasztronómiai élmény és a francia bisztrók hangulata: a Borssó az örök ígéret kategóriáját kínáló helyek éllovasa. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

A gasztronómia sava-borsa

Minőségi gasztronómiai élmény és a francia bisztrók hangulata: a Borssó az örök ígéret kategóriáját kínáló helyek éllovasa.

A belső tér nem túl nagy, ezért ötletesen, galériával toldották meg. Régi tonettszékek és díszpárnákkal tarkított kanapék várják az érkezőket. Az enteriőr kellemes, kissé eklektikus, ahol a meleg színeket egy-két helyen megtöri a borsó zöldje. A falon szemet vonzó tükörmozaik díszeleg, alatta kellemesen csábít gasztronómiai kirándulásra a krétával írt, napi menüt tartalmazó fekete tábla.

 

 

 

A két tulajdonos, Eisenbart Antal és Vági László, valamint a séf, Kovács Norbert semmit nem bíznak a véletlenre. Ebbe a nem mindennapi környezetbe magyar konyhát álmodtak meg, egy kis francia fúzióval. Az étlapon a francia gasztronómia különlegességei és a magyar konyhaművészet újkori köntösbe öltöztetett fogásai csábítanak, kiváló borokkal, hol jazz, hol sanzon kíséretében.

Az ötletgazdag konyha egyediségét nagyrészt az alapanyagok minősége adja. Hosszú évek munkája és tapasztalata hívta életre az étlap évszakonként változó tökéletességét, melynek alappillére az őstermelők és a fiúk állhatatos, közös munkája. Ha kell, 150 kilométert is megtesznek a tökéletes bárányhúsért, vagy ha az élet épp úgy diktálja, a marhahúst a messzi Uruguay küldi a konyhának. De a legtöbb termelőért nem kell ilyen messzire utazniuk. A leginkább a Fény utcai piacon kötött, ma már nagy múltú ismeretségek döntő hányada kiállta az idő próbáját. Erre alapozták az étlap szezononként változó jellegét.

 

De mielőtt azt hinnénk, a fiúk túlburjánzó fantáziájának és az alapanyagok áradatának köszönhetően soha nem találkozhatunk kétszer ugyanazzal az étellel, mindenkit megnyugtathat a séf hitvallása. Megőrzendő értékként kezeli a megszokott, házias ízek állandóságát, ami megnyugvást garantál a vendégkörnek. Hiszen a legtöbb valamire való étterem a világban több évszázados családi hagyományokon alapul. Ezért a legnagyobb változás az étterem tematikus estjein tapasztalható. Leginkább a kézművesség jegyében diktált esteken lehet majd találkozni magyar-francia borpárbajjal, pezsgő-osztriga párosítással, vagy századfordulós magyar ételek újragondolt változataival.

 

 

Az ötletek tárháza a nyári pihenő után, 2013 őszétől tehát ismét megnyílik, újdonságnak számító, egyedi gondolatokkal, hiszen minden adva van hozzá. Kreatív csapat, kiváló minőségű alapanyagok és a konyhában található modern technológia. Tökéletes elegyet alkotva a francia gasztronómia alapjaival, ahol a sous-vide kiváló zamatosságot biztosító eljárása kifinomult ízeket garantál a francia konyhákban évszázadok óta alkalmazott vajas mártások köré. Mindezek koronájaként hol gereben-, hol rizikegomba vagy éppen homoki fehér szarvasgomba díszíti az újraálmodott, mégis házias ízeket ígérő menüsort.

 

A Borssó Bistro tehát nem más, mint letisztult ízek és élvezhető falatok tárháza, alapja bár az alapanyagok kiváló minősége és a modern technológia kifinomult találkozása, a legfontosabb mégis az egyszerűség követése, aminek alapja a bors-só tökéletes kombinációja.

 

Borssó Bistro

1053 Budapest, Királyi Pál u. 14.

Asztalfoglalás: +36 (1) 789 0975

www.borsso.hu

La femme La femme cikke 2013. december
címkék:
Bisztró | Éttermek
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.