"Ők azok a fiatal színésznők, akik talán a jövő szórakoztatóiparának formálói lehetnek."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Hollywood új generációja

Ők azok a fiatal színésznők, akik talán a jövő szórakoztatóiparának formálói lehetnek.

Új arcokra mindig nagy szükség van Hollywoodban, ám még a legtehetségesebbek számára is hosszú és rögös út vezet az olyan filmszerepekhez, amelyekben valóban megmutathatják képességeiket. Egyeseket a név kötelez, míg olyan is akad, aki saját erejéből, a semmiből küzdötte fel magát a siker kapujába.

 

Imogen Poots


„Bár nagyon szeretem a mai filmeket, a régi Hollywood varázsa tagadhatatlan. Abban a világban báj és humor tökéletes harmóniában keveredett” – mondta a színésznő, akinek megjelenésében sokak szerint Brigitte Bardot kelt életre. A 25 éves Imogen Poots termékeny évet tudhat maga mögött, alakításaival lassan, de biztosan magába bolondítja a filmipart. A brit színésznő Nyugat-Londonban született 1989-ben, eredetileg állatorvosnak készült, de amikor életében először látott sebészeti beavatkozást, és elájult, úgy döntött, mégsem neki való az orvosi szakma. Miközben vasárnapjait főképp a Young Blood Theatre Company improvizáció-workshopján töltötte, elhatározta, hogy színésznő lesz. Az első komolyabb megmérettetésre 2007-ben került sor, ekkor szerepet kapott a 28 héttel később című filmben, melyben Tammy Harrist alakíthatta. Majd nem sokkal később már olyan produkciókban is feltűnt, mint az Én és Orson Welles, a Visszavonuló, a Chatroom, vagy a Jane Eyre. 2014-ben láthattuk a Csajkeverőkben, valamint Pierce Brosnan oldalán a Hosszú út lefelé és a Need for Speed, Halálos iramban című filmben. Bár nincsenek régi nagy nevek a családjában, tehetségekből azért nincs hiány. A bátyja, Alex modellként keresi kenyerét, édesanyja újságíró, édesapja pedig tévés producer.

 

 

Gia Coppola


Gia Coppola, úgy tűnik, egyike azon tehetségeknek, akiket a név kötelez. A 27 éves lány színészi pályája már elég fiatalon véget ért, helyette a kamera másik oldalán próbált szerencsét. Bár a huszonéves rendező első filmje csupán 2013-ban látott napvilágot, neve valószínűleg ismerősen cseng a filmrajongóknak. Gia Coppola ugyanis a legendás Francis Ford Coppola unokája, és a szintén filmrendező Sofia Coppola unokahúga. A tehetséges lány gyerekkora nagy részét nagynénje filmjeinek forgatásain töltötte. Egy időben személyi asszisztensként dolgozott Sofia Coppola Made in Hollywood című filmje forgatásain, majd kreatív tanácsadó lett Francis Ford Coppola Twixt című produkciójában. Rendezői karrierje akkor vette kezdetét, amikor egyik barátnőjének divatmárkájához rövidfilmet forgatott. Nem sokkal később felkérték, hogy az Opening Ceremony nevű márkához is készítsen rövidfilmeket. A 2013-ban megjelent Palo Alto volt az első igazi rendezése, melyben állítása szerint gimnazista éveinek emlékeit dolgozza fel. „James Franco könyve nagy hatással volt rám. Rádöbbentem, hogy nem ismerek egy filmet sem, amely hitelesen mesélne erről az életkorról” – mondta a rendező. A film nagyon jó kritikákat kapott, bemutatja a bonyolult kötelékeket, az érzelmeket és a serdülőkori romantika magasságait és mélypontjait.

 

 

Emma Roberts


Édesapja színész, nagynénje pedig az Oscar-díjas Julia Roberts, nem meglepő tehát, hogy a vérében van a dráma. Elmondása szerint édesapjának és nagynénjének köszönhetően gyermekkorában sok időt töltött filmek között, így már ötévesen eltökélte, hogy színésznő lesz. Emma Roberts a 2001-es Betépve című filmben tűnt fel Johnny Depp lányaként, majd a BigLove című rövidfilmben játszott. Ezt jó néhány kisebb szerep követte, mostanra pedig igazi kasszasikerekben láthatjuk őt viszont. Az utóbbi időben többek között szerepelt a Sikoly 4-ben, a Családi üzelmekben Jennifer Aniston oldalán, valamint a korábban említett Gia Coppola rendezte Palo Altóban James Franco partnereként. 2015-ben ismét James Franco partenterként tér vissza a vászonra egy filmben, mely egy homofób lelkész történetét meséli el, aki egykor maga is meleg volt.

 

 

Shailene Woodley


A 22 éves színésznőt régóta csak a következő Jennifer Lawrence-ként emlegetik, eddig szinte minden szerepe után jelölték valamilyen díjra: nemrég a Golden Globe-ért is versenyben volt, 2013-ban pedig ő vihette haza a Sundance-en a legjobb színésznőnek járó szobrocskát. Tehetséges, határozott véleménye van mindenről, igazi személyiség. Woodley gyerekkora óta színészkedik, 1999-ben a Replacing Dad című tévéfilmben megkapta az egyik mellékszereplő kislány szerepét. A következő néhány évben néhány ismert sorozatban kapott epizódszerepeket, majd 2005-ben a Felicity című filmben alakította a főszereplő kislányt. A tévénézők körében az ABC csatorna Egy amerikai tinédzser titkos élete című sorozatában szerzett hírnevet, melyben Amyt, a tinédzser anyát játszotta. 2011-ben aztán bekövetkezett a nagy áttörés, amikor szerepet kapott George Clooney mellett az Utódok című produkcióban, és elnyerte mind a kritikusok, mind a nézők elismerését. Többek között Golden Globe-díjra is jelölték. Hamarosan óriási lehetőségként megkapta A beavatott című nagy sikerű trilógia címszerepét. A film hihetetlenül népszerű volt, sokan nagyobb sikert jósolnak neki, mint az Éhezők viadalának. Woodley azonban, ha lehet, még tovább lépett. 2014-ben Hazel Grace Lancaster szerepét játssza John Green regényének filmes feldolgozásában, A csillagainkban a hiba című produkcióban. Shailene alakításával végleg meggyőzte még a hihetetleneket is, hogy ezt a lányt bizony a sors is színésznőnek szánta, és a jövőben még sokat fogunk hallani a sikereiről.

 

 

Zoe Kazan


„A színészet igazi kihívás lehet az ember számára, és azt gondolom, hogy minden aktívan dolgozó színész szerencsés. Én a színészet mellett szívesen írok színdarabokat és forgatókönyveket. Egy napon pedig rendezni is szeretnék. A legjobb tanács, amit egy kezdő színésznőnek adhatnék, hogy találjon olyan dolgokat, amelyeket szívesen csinál a színészet mellett” – nyilatkozta Zoe Kazan. A sokoldalú színésznő Los Angelesben született, a forgatókönyvíró Nicholas Kazan és Robin Swicord lányaként. A nagyszülei a film- és színházrendező Elia Kazan és a drámaíró Molly Kazan. A színésznő tanulmányait egy magániskolában kezdte Los Angelesben, majd később felvételt nyert a Yale Egyetemre, ahol 2005-ben diplomázott. 2003-ban debütált a filmvásznon, majd 2006-ban a Broadwayn is láthatta a közönség a The Prime of Miss Jean Brodie című darabban. Ezután jó néhány kisebb filmes szerep következett, de Kazan főképp a színpadon vált ismertté. Később darabokat kezdett írni, első műve, az Absalom 2009-ben került közönség elé. 2013-ban megírta első forgatókönyvét Fejbenjáró bűn címmel, melyet a kritikusok az utóbbi évek egyik legjobb romantikus komédiájának neveztek. 2014 augusztusában került mozikba az Egyesült Államokban a Mi lenne, ha című filmje, melyben Daniel Radcliffe oldalán láthattuk a főhősnő szerepében.

 

 

Dakota Johnson


„Imádom a munkámat, olyan számomra, mint a földi mennyország, ha eljátszhatok egy szerepet” – mondta a színésznő. Bár a 25 éves Dakota Johnson neve egyelőre még nem mond sokat, híres-neves szüleié és felmenőié már annál többet. A fiatal lány Texasban született a Golden Globe-díjas színész, Don Johnson, valamint az Oscar-díjra jelölt színésznő, Melanie Griffith gyermekeként, valamint Hitchcock egyik igazi múzsájának, Tippi Hedrennek az unokájaként. Emellett már csak apró széljegyzetnek számít, hogy egy ideig Antonio Banderas volt a fiatal sztár mostohaapja. Gyerekként lelkes táncos volt, majd 12 évesen modellkedni kezdett. Ilyen rokonok és felmenők után azonban nem csoda, hogy a lány a filmszakma felé vette az útját. 1999-ben debütált színészként a Tűzforró Alabama című filmben, melyben Stella Banderasszal, féltestvérével együtt Melanie Griffith lányát alakította. Később kisebb szerepek erejéig feltűnt több olyan filmben is, mint a Közösségi háló, a Csúf szerelem, vagy a A kopasz osztag. A nagy áttörés azonban már nem sokáig várat magára. Februárban kerül mozikba a Szürke ötven árnyalata című nagy sikerű könyv filmes adaptációja, melyben Johnson alakítja a főszereplőt, Anastasia Steele-t. 

 

Póta Szilvia Póta Szilvia cikke 2014. november
címkék:
Film
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.