"Életük a csillogásról és a luxusról szólt: jachtok, gyors autók, partik, lélegzetelállító villák New Yorkban, St. Moritzban és a francia Riviérán."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Együtt egyedül

Életük a csillogásról és a luxusról szólt: jachtok, gyors autók, partik, lélegzetelállító villák New Yorkban, St. Moritzban és a francia Riviérán.

Az idillből csak egyvalami hiányzott: a boldogság. A nagy találkozást Marella és Gianni közt a férfi húgai hozták össze: Marella 18 éves volt, Gianni 24. A nápolyi hercegnő, Marella Caracciolo di Castagneto barátnői órákon át áradoztak Gianni Agnelli rettenthetetlen harctéri tetteiről, bátorságáról – mintha ő lenne a lovag fénylő páncélban. Gianni háborús, hősies és mindenre fittyet hányó viselkedésének híre elég volt ahhoz, hogy a lány eleven fantáziájában életre keljen.

 

Jet-fast-set

 

Amikor a lány 1953-ban igent mondott az ellenállhatatlan olasz iparmágnásnak, egy másik világba lépett. Többé nem ifjúságának arisztokrata, konzervatív köreiben mozgott, ahol a tehetős, angol−amerikai és olasz előkelőségek azzal töltötték napjaikat, hogy omladozó toszkán villákban, pompás kertekben végtelen filozófiai diskurzusokat folytattak. Az Agnellik a fast set tagjai voltak: glamouros partik, luxusjachtok, -autók, -villák. Mint sokan mások az ő köreikben, szeretőt tartottak, magánéletük rendszeresen megtöltötte a pletykarovatokat. Nem voltak feslettek, csak nem ismerték az erkölcsi korlátokat, amilyenekhez Marella szokott. Giannihoz képest szerény vagyona volt, viszont hibátlan

MARELLA ÉS GIANNI AGNELLI
"Az Agnellik a fast set tagjai voltak: glamour, partik, luxusjachtok, -villák – és szeretők."
ízlése és műveltsége: ez volt Marella hozománya. Ő azonnal beleszeretett a playboyba, Gianni viszont nem volt szerelmes, amikor oltár elé vezette a terhes Marellát.

 

 

Az Avvocato

 

Az Agnelli gyerekek heten voltak testvérek: egyformán néztek ki, ugyanúgy beszéltek, ugyanazokon a vicceken nevettek. Szüleik, Edoardo és Virginia, fiatalon meghaltak, így 24 évesen egyszeriben Gianni lett a családfő – legfiatalabb öccse, Umberto akkor még csak 11 éves volt. A testvérek igen közel álltak egymáshoz, így amikor Marella és Gianni eljegyezték egymást 1953 nyarán, hatalmas család szakadt Marella nyakába. Marella anyja először egyáltalán nem rajongott a frigyért. Puritán lévén tartott az Agnellik fényűző életmódjától, és az sem tetszett neki, hogy Gianni a pletykarovatok állandó szereplője. Apja kevésbé esett áldozatul előítéleteinek, és adott egy esély a fiataloknak. Az Agnelli család is támogatta őket. Örültek annak, hogy az Avvocato, ahogy a jogász végzettségű Giannit becézték, 32 évesen végre megnősült. Az esküvőre 1953 novemberében került sor Strasbourgban egy szürke, esős, hideg napon.

 

Amikor Marella 1953 tavaszán New Yorkból visszatért Olaszországba, a Condé Nastlap kiadóvállalat kiküldötti állását tette kockára: 18 hónapig dolgozott Erwin Blumenfeld fotós mellett a Vogue-nak. Ezt a házassággal feladta. Állítólag nem volt rá ideje…

A házasság első hónapjai olyanok voltak, mint egy hosszúra nyúlt vakáció: Marella órákig olvasott a kanapén heverészve. Rendes állása nem volt, Gianni pedig aggódni kezdett. Látta rajta, hogy semmilyen háztartási teendő nem izgatja. Egy velencei contessát bízott meg Marella nevelésével. 

 

A teljes cikk a La femme 2015. téli számában olvasható.

Iván Viktória Iván Viktória cikke 2016. február
címkék:
Nő és férfi
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.