"Futballsztárokból ritkán lesz olyan újmillenniumi férfiikon, aki egyszerre modern férj, figyelmes édesapa, és humanitárius közszereplő. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Játszd tovább, David!

Futballsztárokból ritkán lesz olyan újmillenniumi férfiikon, aki egyszerre modern férj, figyelmes édesapa, és humanitárius közszereplő.

Ilyen David Beckham, akit sármos mosolya mellett mindenekelőtt varázslatos lábbal áldott meg a természet.

 

A londoni East End egyszerű munkáscsaládjának gyermeke, ahol az édesapa megszállott Manchester-rajongó. A kis David már gyermekkorától fogva a lelátókon dideregve szippantotta magába azt az álmot, hogy egyszer ő is ennek a kultikus csapatnak a tagja lesz. Esténként belógott a kivilágított füves pályákra, és barátaival csak a játéknak élt. Jó lábára már korán felfigyeltek, ahogy ez a mesékben lenni szokott, csakhogy ez a mese nem volt fáklyásmenet… Rengeteg akadály állta útját, megesett, hogy egy ország gyűlölte, és volt, amikor egy világ hordozta a tenyerén.

DAVID BECKHAM
Tizenhét évesen lépett először pályára a Manchester United felnőtt csapatában, 1992-ben.

 

Tizenhét évesen léphetett először pályára a Manchester United felnőtt csapatában, 1992-ben, de karrierje igazából egy 1996-os, szép, augusztusi vasárnap délután indult be: egy négy másodperces magánakcióval írta be magát a futballtörténelembe, amikoris kétpontos vezetésnél ugyan, de a Manchester mezében játszó David félpályáról megcélozta a wimbledoni ellenfél kapuját. A labda geometriai pontossággal landolt a hálóban, és ezzel megszületett Anglia következő focilegendája.

 

 

Csavard be, mint Beckham!


De ne hidd, hogy a világ a lábad előtt hever, mert Beckham a neved. 1998-ban Argentína ellen piros lappal hagyta el a pályát, és ezzel Anglia is távozott a világbajnokságról. A brit közönség gyűlölte őt a hibáért, egy angol pub pedig nyilvánosan felakasztotta a képmását, az egyik napilapban fejéből dartstáblát készítettek ügyes kezű grafikusok. Zaklatása odáig fajult, hogy családja több halálos fenyegetést is kapott, és a biztonsági intézkedések megerősítése mellett a jövőjét is kénytelen volt átgondolni. A súly alatt megroppanhatott volna, de alázatos és kitartó sportember lévén a visszavonulás helyett nyilvánosan megbánta tettét, és az angolok újabb esélyt szavaztak meg neki. Még a legjobbak is hibázhatnak néha.

 

A negatív közhangulatot végül 2000-ben sikerült kissé elcsitítani, amikor az Európa-bajnokság során a sajtó felkérte olvasóit, hagyják őt nyugodtan dolgozni. A lázadó periódusát élő David a projektorok kereszttüzében ekkoriban gyakran változtatta frizuráját, mintha kereste volna önmagát. Meglátogatta Nelson Mandelát is, azaz elkezdett egy focin kívüli érdekes életet élni, és lassan elindult a trendszetterré válás lépcsőin, fiúcskából férfiikonná lépett elő. A világ ekkor már rajongott érte, Európától Ázsiáig, hiszen a Manchester Uniteddal halmozta a sikereket − ráadásul magánélete is példásan zajlott Victoriával.

 

A teljes cikk a La femme 2016. nyári számában olvasható.

Pepita Vulcano Pepita Vulcano cikke 2016. augusztus
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.