"Négy középiskolai és általános iskolai kémiatanár kapta meg idén a Magyar Kémiaoktatásért díjakat."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

A jövő tudósait nevelik

Négy középiskolai és általános iskolai kémiatanár kapta meg idén a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

A Magyar Tudományos Akadémián megrendezett ünnepélyes eseményen vehette át négy középiskolai és általános iskolai kémiatanár az idei Magyar Kémiaoktatásért díjakat. A Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma a pedagógusok kiemelkedő szakmai munkásságát ismerte el a díjjal. Immáron huszonegyedik alkalommal.

 

„Talán soha nem volt jobban érzékelhető, mint most, hogy az emberiségnek milyen nagy

MAGYAR KÉMIAOKTATÁSÉRT DÍJ
Bíztatás és köszönet a pedagógusok felé, lelkiismeretes és magas szintű értékteremtő munkájukért.
szüksége van a tudományra, a magas szintű kutatási és fejlesztési képességekre és erőforrásokra. Ennek egyik ékes példáját adja a vírusellenes remdesivir hatóanyagnak a Richter által az elmúlt hónapokban történt előállítása. Mindenki, aki belülről, közelről megtapasztalta ezt a folyamatot – ahogy én is -, tudja, hogy a projekt milyen óriási és váratlan kémiai, illetve analitikai nehézségekkel járt, és hogy a feladat sikeres megoldása milyen hatalmas tudást, csapatmunkát, erőfeszítést, kudarctűrést, mennyi hitet és küldetéstudatot igényelt.” – nyilatkozta Prof. Dr. Szántay Csaba, a kuratórium elnöke. Hozzátette, hogy mindez a képesség egyértelműen visszavezethető azokhoz a kiváló, de sokszor kevéssé megbecsült tanárokhoz, akik tudásukkal és személyiségükkel már fiatalon a kutatói pálya irányába tudják terelni tehetséges tanítványaikat.

Az idei a pedagógusok számára is különösen nagy kihívást jelent. Ezért is fontos megragadni minden lehetőséget, hogy áldozatos oktatói, nevelői munkájukat, a tehetséges diákok felkarolására fordított erőfeszítéseiket elismerjék. A Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma azoknak a kémiatanároknak ítéli oda a rangos díjat, akik példát mutatnak a kémia oktatásában, megszerettetésében és hozzájárulnak a magas színvonalú szakképzéshez.

 

Minden ország versenyképessége nagymértékben függ az oktatás színvonalától, hiszen az innovációs eredmények legfőbb motorja a jól képzett szakemberek teljesítménye. A Richter Gedeon Nyrt. kötelességének érzi, hogy lehetőségeihez mérten folytassa támogató tevékenységét ezen a területen. A Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma ítéli oda a rangos elismerést, a személyenként 500 ezer forinttal járó díjat.

 

Az idei díjazottjak

 

Czibor Angelika, Tarczy Lajos Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, Szlovákia

Dr. Dóbéné Cserjés Edit, BMSZC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum, Budapest

Keglevich Kristóf, Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Tóth Imre, Kecskeméti Református Gimnázium

 

„1999-ben adták át először ezt a díjat általános-, közép és szakközépiskolai, valamint szakgimnáziumi kémia­tanároknak. Olyan pedagógusoknak, akik a jövő számára képzik a természettudományokkal, közöttük kémiával foglalkozó fiatalokat, akik igyekeznek a tudomány szépségét, a tudás értékét átadni, és mindeközben becsületre, szépre és jóra nevelni. Azok a pedagógusok, akik megkapták a díjat, nemcsak a tantárgy szépségét, hanem egyfajta életszemléletet is közvetítenek a fiatalok számára.” – mondta el a Richter Gedeon Nyrt támogatáspolitikáért és alapítványi tevékenységek koordinálásáért felelős megbízottja. Dr. Pellioniszné Dr. Paróczai Margit hozzátette „Legyen ez a díj az elismerés mellett bíztatás is, és köszönet a pedagógusok felé, lelkiismeretes és magas szintű értékteremtő munkájukért. Egyben jelzés arra, hogy a mai nehéz, emberpróbáló időkben még fontosabbnak tartjuk a hála, a köszönet és az elismerés kinyilvánítását.” 

La femme La femme cikke 2020. október
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.