"A Richter Érdemérem célja, hogy elismerje az orvosok mindennapi munkáját, és támogassa az olyan innovatív ötletek, jó gyakorlatok adaptálását. (x)"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Rendkívüli orvosok

A Richter Érdemérem célja, hogy elismerje az orvosok mindennapi munkáját, és támogassa az olyan innovatív ötletek, jó gyakorlatok adaptálását. (x)

A Richter Gedeon Nyrt. immár több, mint 120 éve fordít kiemelkedő figyelmet arra, hogy kezdeményezéseivel támogassa és elősegítse a hazai gyógyító-kutató munka színvonalának további emelését, valamint a társadalom érdekeit szem előtt tartva hozzájáruljon az egészségügyi ellátás minőségének, hatékonyságának erősítéséhez.

A vállalatalapító születésének 150. évfordulója alkalmából a Magyar Orvosi Kamarával együttműködve tavaly egy új szakmai díj, a Richter Érdemérem életre keltésével kívánt tisztelegni Richter Gedeon szellemisége előtt. A hiánypótló kezdeményezés célja, hogy a nyilvánosság látókörébe emelje az orvostársadalom mindennapi, kiemelkedő felelősséggel járó munkáját. Az elismeréssel a vállalat támogatja az olyan innovatív ötletek, jó gyakorlatok adaptálását, melyek elősegíthetik a hazai egészségügyi ellátás színvonalának további emelését, valamint az orvosi hivatás hatékonyságának növelése által hozzájárulnak a magyar gyógyszergyártó vállalat olyan fontos célkitűzéseinek megvalósulásához, mint az egészségmegőrzés fenntartása.

A napokban megtartott díjátadó ünnepségen a tavalyi, háziorvosok számára átadott elismerésekhez hasonlóan idén is három kategóriában osztotta ki a zsűri a díjakat a szakorvosok számára, illetve minden kategóriában különdíjasokat is hirdettek.

 

Az év leghatékonyabb betegkommunikációját folytató szakorvosa Dr. Feller Gábor pszichiáter, addiktológus, farmakológus, a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház osztályvezető főorvosa lett, aki széles körben alkalmazható kommunikációs gyakorlatai során aktív párbeszédet folytat a fekvőbeteg ellátást igénybe vevő betegek hozzátartozóival. Figyelmet fordít az egészségügyi ellátórendszert is érintő burn-out szindrómára, de nagy hangsúlyt fektet a lakossági kommunikációra is: előadásai során a mentális egészség vonatkozásában törekszik felhívni a figyelmet a drogfogyasztás veszélyeire, az iskolai zaklatásra és bántalmazásra. Dr. Feller Gábor pályázata ide kattintva tekinthető meg.

 

A betegkommunikáció kategóriában a zsűri Dr. Péterfi Istvánt Ph.D., a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház Szülészeti - Nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosát tüntette ki különdíjjal, aki a modern számítástechnika egészségügyi dokumentációba történő bevonása által az orvos-beteg közti kommunikáció javítását szolgálja. Pályázati anyaga ide kattintva elérhető.

 

Az év legjobb prevenciós gyakorlatát folytató szakorvosa címet Dr. Watti Jezdancher belgyógyász, endokrinológus adjunktus, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház orvosigazgató-helyettese kapta, akinek hosszú távú célkitűzése, hogy a fiatal generáció tagjai képessé váljanak olyan egészségügyi szokások, hagyományok átörökítésére, amelyek hosszú távon pozitív társadalmi magatartásként tudnak megjelenni. Pályázati anyaga ide kattintva ismerhető meg.

 

A kategória különdíjasa Dr. Mező Róbert ortopéd és rehabilitációs szakorvos, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Központi Rehabilitációs Osztályának főorvosa lett, aki évtizedes múltra visszatekintő elkötelezettsége és missziós tevékenysége során a diabéteszes lábak megmentéséért dolgozik. Győztes pályaművének köszönhetően a diabéteszes felvilágosító tevékenységének továbbfejlesztése valósulhat meg, pályázati anyaga ide kattintva érhető el.

A Richter Érdemérem idei díjazottjai (elöl) és a zsűritagok

 

Az év legkiemelkedőbb tudományos vagy innovációs munkáját végző szakorvosa

Dr. Rozsos István Ph.D., MBA., sebész és érsebész szakorvos lett, aki végtagmentő applikációjával és a műtéti technika fejlesztésére való ötletével érdemelte ki a rangos elismerést. Ide kattintva tekinthető meg a pályázati anyaga.

 

Különdíjat Dr. Bánhegyi Róbert János klinikai onkológus, belgyógyász, haematológus szakorvos, a Békés Vármegyei Központi Kórház onkológiai centrumának vezető-helyettese kapott a pályamunkájáért, akinek célja, hogy egy onkodiabetológiai témájú, a rendelkezésre álló nemzetközi és hazai ismeretanyagot, valamint a saját eredményeiket is összefoglaló szakkönyv kerülhessen kiadásra. A szakkönyv kiadásának megvalósulása már rövid távon is segítheti a daganatos betegellátást, hosszabb távon pedig szerepet játszhat az egészségügy, ezen belül az onkológiai ellátórendszer terheinek csökkentésében. Dr. Bánhegyi Róbert János pályázati anyaga ide kattintva olvasható.

 

„Betegközpontú hozzáállásunk nem lehetne sikeres az olyan kiemelkedő orvosok nélkül, mint a Richter Érdemérem díj díjazottjai. Ahhoz, hogy biztosítani tudjuk a széleskörű hozzáférést a terápiás módszerekhez, szükségünk van az egészségügy különböző területeinek együttműködésére. Reményeink szerint ezen együttműködés újabb mérföldköve a tavaly háziorvos kategóriával indított Richter Érdemérem díj, és a most átadásra került szakorvosi kategória díjai.” – tette hozzá Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

 

A Dr. Kozma Róbert, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketing igazgatója; Dr. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke; Prof. Dr. Bódis József, az Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány kuratóriumi elnöke; Dr. Keresztes Katalin Ph.D. belgyógyász, kardiológus, diabetológus főorvos; valamint Dr. Radics Judit pszichiáter-pszichoterapeuta alvásszakértő főorvos alkotta zsűri kiemelte, hogy a Richter Érdemérem elnyerésére rendkívül nagy számban érkeztek be nívós pályázati anyagok, így a döntés ezúttal sem volt könnyű.

 

„A Magyar Orvosi Kamara küldetése, hogy őrizze a hivatás tisztaságát, fejlessze az ellátás szakmai színvonalát, elősegítse a jobb, hatékonyabb egészségügyi kommunikációt, ami a gyógyításban partnerként kezeli a beteget. Ezeket az értékeket mind felfedezni véltük a díjazottak pályázataiban. Bízom benne, hogy a három díjazott és a három különdíjas által bemutatott jó gyakorlatok ez évben is minél szélesebb körben válnak ismertté a hazai orvostársadalom körében, és minél több szakorvos munkáját segítik majd a jövőben, csakúgy, ahogyan ez a tavalyi év során közzétett nyertes háziorvosok gyakorlataival is történt.” – tette hozzá Dr. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

 

„Mikor tavaly tavasszal először megfogalmazódott bennünk a Richter Érdemérem gondolata, csak remélni mertük, hogy ilyen nagy érdeklődésre tartunk majd számot. Az elmúlt időszakban rengeteg pozitív és elismerő visszajelzést kaptunk, ezért is nagy öröm számunkra, hogy a háziorvosi kategória után fél évvel már a szakorvosi kategória győzteseit is kihirdethetjük. E sikereken felbátorodva ősszel a magyar egészségügy legalább ennyire elengedhetetlen szegmensét, szerves részét képező gyógyszerészek előtt is megnyílik a rangos szakmai elismerésre való pályázati lehetőség” – közölte az egybegyűltekkel Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője.

 

A díjazottak az Érdemérem elismerés mellett kategóriánként bruttó 2-2 millió forint értékű díjazásban részesülnek, a különdíjasok pedig bruttó ötszázezer forint értékben. A nyertes pályázatok a www.richtererdemerem.hu weboldalon, ide kattintva is elérhetőek, hogy további inspirációként, segítségként szolgálhassanak az orvostársadalom számára.

La femme La femme cikke 2023. április
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.