"Szeretettől vezérelt, mégis az oroszlán bátorságával és erejével küzdő nők, vagyis igazi Aranyanyuk mindig voltak, s remélhetőleg mindig lesznek is. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

A hősnők most is köztünk élnek

Szeretettől vezérelt, mégis az oroszlán bátorságával és erejével küzdő nők, vagyis igazi Aranyanyuk mindig voltak, s remélhetőleg mindig lesznek is.

„Aranyanyunak nem lehet születni, csak azzá válni. Az Aranyanyuk nem emberfeletti erővel rendelkező nők, hanem nagyon is emberiek. Ők azok, akik mindennap meghoznak egy döntést, hogy a tőlük telhető legtöbbet, legjobbat nyújtják a körülöttük élőknek” – ezekkel a szavakkal kezdte köszöntőjét Rácz Zsuzsa írónő és egyben a kezdeményezés megálmodója az Aranyanyu-díjátadó gálán a budapesti Károlyi-Csernovics-rezidencia dísztermében.

 

 

„Szeretettől vezérelve, az oroszlán bátorságával” – híres Aranyanyuk

 

Aranyanyuk mindig voltak, s remélhetőleg mindig lesznek is. Ők azok, akik jövőképet adnak, erőt sugároznak, láthatóvá válnak az adott kor társadalmának sötét pillanataiban. Ilyen volt Teréz anya, Audrey Hepburn, Diana hercegnő, vagy éppen hazánk ikonikus nőalakja, Karády Katalin, aki a háború idején számtalan gyerek életet mentette meg.

 

Az ő csodálatos személyét idézte meg a 2013-as Aranyanyu-díjátadó gálaest elején Szalóki Ági, aki egy mindent felülmúló Karády-feldolgozással lépett színpadra. Aztán ő maga is Aranyanyuvá vált, amikor a színpadra hívta a ma már 13 éves Rudai Lacikát, aki először felfedezettje, ma pedig már keresztfia az ismert énekesnőnek, s együtt adták elő az LGT egyik leghíresebb, Neked írom a dalt című számát.

 

 

 Mit jelent Aranyanyunak lenni

 Hiszen miből is áll az aranyanyuság? Mindent felülmúló, szívből jövő gondoskodásról a patronáltak és hozzátartozóik iránt. Az Aranyanyuk kísérőtársak, gyámolítók és hitet adó támaszok egy hosszú és nehéz úton. Tanítanak, ápolnak, és teljes lényükkel védőangyalként állnak helyt egy érzékeny időszakban, amikor a legnagyobb szükség mutatkozik a bátorításra és támogatásra. A három évvel ezelőtti kezdeményezés mára már mozgalommá nőtte ki magát. Hiszen az elmúlt időszakban mintegy 700 nőt jelöltek a díjra az ország legtávolabbi szegletéből is, akiknek története példamutatásul szolgálhat határon innen és túl.

 

Idén az est meghatározó pillanata volt Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatójának személyes hangú beszéde, ahol meghatottan osztotta meg néhány, a kollégái és saját környezetében élő nő történetét, akiknek megbecsülése kiemelten fontos a számára. Elmondta, hogy a Richterben is sok hölgyet tudna a díjra jelölni, közülük is az első helyen Beke Zsuzsát, de mégsem lehetséges, hogy a díjat házon belül osszák ki. Beszéde végén hozzáfűzte, mekkora megtiszteltetésnek érzi, hogy cége támogathatja ezt a nem mindennapi programot, amely a legcsodálatosabb nők ünneplésére kelt életre. S végszóként kedvesen hozzátette: „Persze, amikor haza megyek, kiosztom a saját díjaimat, mert a feleségem mindenképpen megérdemli, a menyem és a két lányom, sőt potenciálisan az unokák között is vannak lányok, ők is megérdemlik.”

 

A 2013-as év jelöltjei számokban

 

Bogsch úr megindító szavai után Beke Zsuzsa, a cég kommunikációs igazgatója mutatta be a 2013-as év 39 jelöltjét és díjazottjait, s hozzáfűzte, az internetes közönségszavazás folyamán több mint 200 ezer voks érkezett. Mint elmondta, az idei díjazottakon kívül az elmúlt években összesen 15 Aranyanyut választottak, s büszkén adott hangot annak a ténynek, hogy „…a díj saját lábán is megáll, hiszen a több korábbi díjazott a kapott publicitásnak köszönhetően újabb sikereket ért el, saját területükön újabb támogatóik akadtak”.

Riedl Annamária Riedl Annamária cikke 2014. január
címkék:
Család | Karrier |
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.