"Az embereket régóta foglalkoztatja a kérdés: lehetséges-e eggyé válni a magassággal úgy, hogy közben megőrizzük környezetünk tisztaságát is?(x)"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Zöldúton a légi közlekedés

Az embereket régóta foglalkoztatja a kérdés: lehetséges-e eggyé válni a magassággal úgy, hogy közben megőrizzük környezetünk tisztaságát is?(x)

Úgy tűnik mostanra a repülést is elérte a zöldhullám, melynek köszönhetően a fejlesztő szakemberek minden erejükkel azon dolgoznak, hogy mérsékeljék a repülőgépek károsanyag-kibocsátását − ezzel elősegítve a fenntartható fejlődést.

 

A legjobb ötletek általában olyankor születnek, amikor az újító gondolatok környezettudatos elképzelésekkel egészülnek ki − teret engedve ezzel a világot mozgató fejlesztéseknek. Ebben hisz a holland KLM légitársaság is, a környezetbarát repülés egyik legfőbb képviselőjeként a kezdetektől fogva fontosnak tartja a légi közlekedés számára kitűzött globális éghajlati célok támogatását. Törekvéseik sikerét mutatja, hogy az Air France-KLM immáron 12 éve első helyen szerepel a Dow Jones Fenntarthatósági Index Légitársaságok kategóriájában.

 

Harc a szén-dioxid-mentes repüléséért


A légitársaság nagy hangsúlyt helyez a repülőgépek szén-dioxid-kibocsátását csökkentő intézkedésekre. Így például a fedélzet modernizációjára és súlycsökkentésére, az üzemanyag-hatékony repülésre, a régi repülőgép-alkatrészek újrahasznosítására, a korszerűsített motortisztításra, valamint a különböző energiatakarékos megoldásokra.

Mindemellett a KLM az innovációk terén is élen jár. A légitársaság a közelmúltban indította például útjára széles törzsű flottájának legújabb tagját, a Boeing−787 Dreamlinert, mely 20 százalékkal kevesebb üzemanyagot igényel, így kevesebb káros anyagot bocsát ki. Továbbá egyre több olyan járattal utazhatunk a KLM színei alatt, mely használt étolajból előállított bioüzemanyaggal működik. A bioüzemanyag az egyik leghatékonyabb fegyver a környezetvédelemért folytatott harcban, és éppen ezért kulcsfontosságú szerepet játszhat a légi közlekedés jövőjében. Egyes becslések szerint, ha szélesebb körben elterjedne, akkor világszinten akár 80 százalékkal is csökkenhető lenne a szén-dioxid-kibocsátás.

 

Saját intézkedésein túl a légitársaság az utasait is környezettudatos cselekvésre ösztönzi. A CO2ZERO nevű szolgáltatás keretében szén-dioxid-semlegessé tehetjük utazásainkat a különböző környezetbarát projektek támogatása révén. Az önkéntes felajánlásoknak köszönhetően a légitársaság 2015-ös jelentése szerint körülbelül 220 ezer tonna szén-dioxid-kibocsátást tudott kompenzálni a program 2008-as elindítása óta.

 

Digitalizált utazási élmény


A jövőorientált szemlélet és a környezetbarát hozzáállás a digitalizációhoz való alkalmazkodást is megköveteli a légitársaságoktól. Éppen azért a KLM digitalizált utazási élményt kínál mindazok számára, akik kényelmes és zökkenőmentes repülésre vágynak, egyúttal pedig a „zöldelveknek” megfelelően a papírhasználatot is csökkenteni szeretnék.

 

Fenntarthatóság a fedélzeten


A légitársaság a fedélzeten sem feledkezett meg a környezettudatos koncepcióról. A KLM járatain olyan gasztronómiai különlegességekkel találkozhatunk, mint például a fenntartható gazdálkodásból származó hal és az esőerdők védelmét is szem előtt tartó módon termelt kávé.

La femme La femme cikke 2015. október
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.