"A most debütáló 011 Fesztivál az internetes élő közvetítés segítségével az internetező nagyközönséghez is eljut. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Az első hazai online színházfesztivál

A most debütáló 011 Fesztivál az internetes élő közvetítés segítségével az internetező nagyközönséghez is eljut.

Erre hazánkban még nem volt példa. Június 9-én tehát a Kutyaszorítóban c. darab lesz a mérföldkő, és rögtön másnap a Meanwhile in Kansas c. darabot is nézheti otthonról vagy akár a Kocka faláról a közönség.

 

A fiatalokat megcélzó és a fiatal színészeket támogató fesztivál célja, hogy minél szélesebb körben elérje azokat, akik eddig ódzkodtak a színháztól, de egy jó mozifilmre bármikor vevők voltak. Éppen ezért 26 színész és 11 alkotó olyan 4 műfajban létrehozott munkáit mutatja be az első 011 Fesztivál, amelyek zsigerileg ható, erősen vizuális, komplex színházélményt nyújtanak.

 

Sőt június 9-én a Magyarországra adaptált Tarantino „best of” (Kutyaszorítóban), 10-én pedig az architekturális térvetítéssel megspékelt budapesti drogtrip (Meanwhile in Kansas), az Óz, a nagy varázsló szereplőivel, a Ustream online felületén HD-minőségben és a Kocka szórakozóhely falán is láthatók lesznek este 8 órától. A közvetítés során Bordos Zsolt, világhírű 3D mapping művész térvetítését élvezhetjük. „A kísérleti jellegű streaminggel szeretnénk elérni, hogy a rendhagyó színházélmény minél több emberhez – akár határon átnyúlón is – elérjen” – mondta Radnai Márk, művészeti vezető, a 011 Fesztivál programfelelőse.

 

 

A streaming a StreamPUNK jóvoltából jön létre. Szijj András, aki a fesztiválon a közvetítés sikerességéért is felel, elmondta, hogy míg egy televíziós stáb kiszállása esetében az eszközök és óradíjak akár több millió forintot is elérhetnek, addig a stream sokkal kevesebb emberrel, sokkal olcsóbb eszközökkel és sokkal hamarabb kialakítható. A stream átlagosan tízszer olcsóbb a televíziós közvetítéseknél. Szintén tény, hogy összességében legalább négyszer annyian megnéznek valamit online streamen, mint a helyszínen.

 

A szervezők nem tartanak attól, hogy ezáltal kevesebb jegy kelne el, hiszen a fesztivál atmoszférája nem érhető el a közvetítés révén. Viszont a streaming által a fővárostól távolabb élők is a kulturális élmény részesévé válnak.

 

A Fesztivál Ustream csatornája: https://www.ustream.tv/channel/011-fesztivál

 

A 011 Alkotócsoport

 

A 011 Alkotócsoport rövid fennállása alatt több műfajban különböző előadásokat hozott létre. A modern, színházi konvenciókat felrúgó filmszerű narratíva és a látvánnyal, valamint az alapvetően nem színházhoz kapcsolódó technológiákkal való kísérletezés köti össze őket.


A csoport mögött nem áll társulat, bár többnyire ugyanazok a fiatal színészek szerepelnek előadásaikban. A kreatív stáb tagjai: Radnai Márk rendező, Cseh Renátó látványtervező és Ivanyos Ambrus dramaturg. Az előadások elsősorban nem kész, megírt darabokból születnek, a szövegkönyvet az alkotók írják, színészi improvizációk, helyzetgyakorlatok és külső források felhasználásával. Előadásaikra elsősorban a húszas-harmincas korosztály kíváncsi.

La femme La femme cikke 2014. június
címkék:
Művészet | Színház
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.