"Berta Zsolt legújabb regénye az öt évvel ezelőtti Jancsiszög folytatása, pontosabban előzménye."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Kalef

Berta Zsolt legújabb regénye az öt évvel ezelőtti Jancsiszög folytatása, pontosabban előzménye.

Hét évvel ’56 után, huszonhattal ’89 előtt. A Vasfüggöny mögött, megrekedve időben, megszorulva térben, a Moszkva téren, a Kalefon. Rock and roll, farmergatya, Beatles-csizma, fül alá érő „hosszú” haj, Coca-Cola, wurlitzer, orkánkabát… a kor trendi kellékei, a történelem akkori díszletei. A díszletek között szerelmek, barátságok, sorsok, s mögöttük éberen figyelő szemek. Az iskolai és munkahelyi ünnepségeken, a kommunista alapszervezetek gyűlésein, a Népfront rendezvényein, a május elsejei felvonulásokon azonban nem beat-zene szól, hanem pártinduló. A szerző, Berta Zsolt rendhagyó módon egy mindenki számára elérhető zenei összeállítást is ajánl könyvéhez, Fotelzenék címmel. A regény könyvjelzőjén újszerű felhívást is olvashatunk a szerzőtől:

 

„Tulajdonképpen elég, ha meghallgatod a történetben említett dalokat. Nem hiszem, hogy leírtam volna valaha bármit is, amit ennyi dal valamelyike ne mondana el, s mi más idézhetne meg legjobban egy kort, mint a zenéje? És így lesz belőle hangoskönyv.”

(Magyar Napló)

La femme La femme cikke 2014. július
címkék:
Irodalom
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.