"Különleges illusztrációs kiállítás nyílik április 7-én a Nyitott Műhelyben. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Mesék a Teljességhez

Különleges illusztrációs kiállítás nyílik április 7-én a Nyitott Műhelyben.

Életünk során mindannyian törekszünk egyfajta teljesség elérésére, s ez a vágyunk csak felerősödik akkor, amikor szülővé válunk. Úgy érezzük, tudásunkat, tapasztalatunkat, vagyis a teljesség mesebeli történeteit át kell adnunk a gyermekünknek.

 

Ám nem lapul ott a könyvtárunkban A Teljesség könyve arra várva, hogy fellapozzuk. Lapjait magunknak kell teleírnunk. Erre ébred rá a mesebeli király s királyné is, s hogy folyvást síró kislányukat meggyógyíthassák a teljesség meséivel, a királynak útra kell kelnie, s fel kell keresnie birodalma bölcseit…Vándorlása során nem csak a könyv lapjai telnek meg tartalommal. A bölcsek történetei egytől egyig jól ismert mesék újragondolt, szellemes, verses változatai, és az olvasó, mint minden jó, gondosan megmunkált mesében, a mélyben komoly filozófiai kérdéseket is talál. Persze ha csak arra vágyik, hogy együtt barangoljon a királlyal mesés birodalmában, azt is megteheti.

 

 

A Naphegy Kiadó 2014-ben jelentette meg Mesék a Teljességhez című mesekönyvét, amely 9–99 éves korig a család minden tagjának szól. A szerző Tamás Zsuzsa, az illusztrátor pedig Ilyés Julianna grafikus, akinek a képeiből április 7-én kiállítás nyílik a Nyitott Műhelyben. A megnyitó időpontja 17.30, a kiállítás  április 7–13-ig 16–23 óra között tekinthető meg. A képeket Pálfi György grafikusművész, egyetemi docens laudálja, a szerzőkkel pedig Edinger Katalin beszélget mesékről, mesevilágról és arról, hogy vajon mi kell a teljességhez az életünkben. A szerzőnek, Tamás Zsuzsának ez a második könyve. Az első, a Macskakirálylány 2013-ban elnyerte az Év Gyermekkönyve Díjat.

 

A Mesék a Teljességhez illusztrátora, Ilyés Julianna egy interjúban így nyilatkozik: „Ez a könyv talán az egyik legfontosabb állomása az életemnek.” Ugyancsak ő mondja festményeinek színszimbolikájáról: „A piros végig uralja a képeket, felváltva a kék színnel. Nem véletlen a választás, a piros ebben az esetben az élet, a lüktetés, a szeretet, a királyi házaspár színei és a fenyegető veszélyé is egyben. A kékkel oldottam ezt az impulzív lüktetést, a kék a nyugalom, a megfoghatatlanság és a tenger színe, a Nagy vízé.”

La femme La femme cikke 2015. március
címkék:
Irodalom | Művészet
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.