"Rendkívül látványos, sodró lendületű produkciót varázsolnak Az álarcosbálból a szegedi szabadtéri nyitóelőadásának alkotói. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Jégre vitt opera

Rendkívül látványos, sodró lendületű produkciót varázsolnak Az álarcosbálból a szegedi szabadtéri nyitóelőadásának alkotói.

Swarovski-kristályoktól és ékszerektől csillogó jégrevüt láthatnak a nézők, aminek csúcspontján a világsztár műkorcsolyázó, Katarina Witt is megjelenik. Az álarcosbál díszletéhez készül az ország legnagyobb csillárja is.

 

Igazi látványos fesztivál-előadás lesz a Szegedi Szabadtéri Játékok nyitódarabja, Az álarcosbál. Valóban kihagyhatatlan produkció várja július 3-án és 4-én a Dóm téri nézőket, hiszen máshol ebben a formában és ilyen show-elemekkel felturbózott operaelőadást nem láthatnának Verdi művéből.

 

Jégcsapoktól és Swarovski-kristályoktól csillogó ruhában, ragyogó szépségű Swarovski-ékszerekben, piruettezve érkeznek profi jégtáncosok az operaprodukció látványos báljába. A különleges színpadkép meghatározó eleme lesz egy több száz négyzetméteres jégpálya. Egy szempillantás alatt változik át a számtalan tükör borította felületből álló, rideg és kegyetlen helyszín pazar, szemkápráztatóan gazdag látványvilágú show-vá. A jégrevü csúcspontja pedig a világsztár műkorcsolyázó megjelenése lesz: Katarina Witt bálkirálynőként jelenik meg a színen. 

 

Az álarcosbálban látható lesz egy hatalmas, 5 méter átmérőjű báltermi csillár is, amely még az Operaház monumentális csillárjánál is kétszer nagyobb. Béres Attila rendező és tervezői, Tihanyi Ildi és Náray Tamás nem aprózták el az opera díszleteit, jelmezeit: a darabon elegánsan végigvonuló, különleges atmoszférát nagyszabású ötletekkel hangsúlyozzák. Katarina Wittet a világhírű magyar divattervező öltözteti majd. A táncosokat Sólya Ádám, a Belgiumban élő koreográfus instruálja. Az előadásra jellemző lesz a modern látványvilág, a férfi főszereplők ruháit például a Roland Divatház biztosítja.

 

Az előadás aktualitása, hogy a Dóm téri közönség tíz éve nem láthatott Verdi-operát. Az olasz mester a világ egyik legnépszerűbb operaszerzője, történetének középpontjában egy titkos és vészjósló szerelem, egy rejtélyes jósnő és egy véres merénylet áll, továbbá betekinthetünk a színes, buja báli forgatag titkaiba is.

 

A nagyszerű színészekre is hatalmas szerep hárul ebben a csodavilágban. Ricardót László Boldizsár énekli, Amelia szerepébe Rálik Szilvia bújik, Renatót Kálmándi Mihály kelti életre. Oscar híres áriáját Szemere Zitától hallhatjuk. Az előadás karmestere egyenesen az Egyesült Államokból érkezik: Barnaby Palmer dirigálja az operát. Ezt Az álarcosbált mindenkinek látnia kell, a produkció nem csak a műfaj szerelmeseinek szól. 

La femme La femme cikke 2015. június
címkék:
Színház
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.