"Karácsony a kastélyban? Vagy inkább a szecessziós palotában? Karácsonyi hangulat két csodálatos épületben, iparművészek között."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Elegancia, design és karácsony

Karácsony a kastélyban? Vagy inkább a szecessziós palotában? Karácsonyi hangulat két csodálatos épületben, iparművészek között.

A vásárok, plázák, bevásárló utcák nyüzsgő világát bizony messze elkerüli az advent csöndes, visszafogott, várakozással teli hangulata. Mielőtt ebbe bárki beletörődne, jusson eszünkbe, hogy ez nem mindenütt van így.

 

 

Elég csak Budapest déli csücskébe utaznunk, ahol a Nagytétényi Kastélyban, valamint csodálatos parkjában sajátos elszigeteltségben élvezhetjük a karácsonyi előkészületeket. A gyönyörű késő-barokk kastély épületének zárt, védett öble, a kastélypark eleganciája, időtlensége és csendje advent idején megtelik a várt titok érezhető jelenlétével. Fűszerek illata, zeneszó, fények évek óta mind egybeforrva, elengedhetetlenül hozzátartoznak a kastély decemberi képéhez éppúgy, mint a termekben elhelyezett fenyőfák, melyet kortárs iparművészek varázsolnak karácsonyfává.

A kortárs ipaművészet mellett ráadásul a Méz – édes karácsony című kamrakiállításon olyan különlegességekkel találkozhatunk, mint a múzeum ritkán bemutatott 17-19. századi mézeskalácsformái. Ezek a faragott formák a régi díszítőművészetnek kultúrtörténeti érdekességeket is tartalmazó értékes tárgyai, a rajtuk található témák az adott korban élt emberek életét, ünnepeit, mindennapjait elevenítik fel. A faragott formákkal készített jól alakítható, sokáig eltartható mézes-sütemények mondanivalót kifejező jelképes formái ezen ábrázolások igen kedvelt és népszerű terjesztőivé váltak.

A Nagytétényi Kastély karácsonyi kamarakiállításán a látogatók megtekinthetik a gyűjtemény régi, szép faragott formáit, amelyek – reményeink szerint – örömet szereznek a művészetet kedvelő közönségnek.

 

Karácsony a kastélyban

2011. december 3 – 30.

Bővebb információ: Nagytétényi Kastély

 

 

Ha nem ragaszkodunk a letisztult csendhez, eleganciában és az iparművészek által alkotott szépségekből a belvárosban is kivehetjük részünket. Magyarország legnagyobb karácsonyi iparművészeti vására idén 15. alkalommal nyitja meg kapuit ezen a hétvégén az Iparművészeti Múzeumban. Meghosszabbított nyitva tartással, minden eddiginél nagyobb területen, több mint 150 magyar iparművész kínálja legújabb alkotásait a megszokott magas minőségben. Ruhák, kiegészítők, ékszerek, kerámiák, lakásdekorációk, játékok, kézműves és design tárgyak és még sok minden más várja, hogy olyan ajándékká váljon, amit öröm adni és kapni, s nem utolsósorban: érdemes megőrizni. Budapest legszebb szecessziós palotájában újra élmény lesz a karácsonyi bevásárlás!

 

Karácsonyi Kreatimm vásár - Design elvitelre!

2011. december 10-11. 10-20 óráig
Iparművészeti Múzeum

 

 

Hasonló benyomásokra tehetünk szert még két hétvégén a Millenáris B csarnokában a Wamp (Vasárnapi Művészpiac) karácsonyi várásán. Itt valóban minden egyedi, azaz valamennyi áruz a legjobb fiatal kortárs dizájnerek műhelyéből származik. A vásáron ékszerek, öltözékek, lakberendezési tárgyak, különleges gasztronómiai csemegék, apró tárgyak várják, hogy felfigyeljenek rájuk, és valakinek a karácsonyfája alatt ajándékformájában végezzék.

 

Karácsonyi WAMP

2011. december 11., 18.

Millenáris, B csarnok 10.00-20.00 óráig

La femme La femme cikke 2011. december
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.