"Chris Rea öt év után visszatér Budapestre, november 6-án ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.(x)"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Európai turnén Chris Rea

Chris Rea öt év után visszatér Budapestre, november 6-án ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.(x)

Chris Rea bejelentette 2017-es Road Songs for Lovers európai turnéját. Az énekes új albuma szeptemberben jelenik meg, a turné pedig október 7-én kezdődik Amszterdamban. A koncertekre április 28-tól vásárolhatók belépők.

 

Mint minden igazán nagy művész, Chris Rea is a saját, egyedi látásmódját követte, olyan utat, amely csak az övé. És bár a mai napig inspiráló zenéje mélyen beágyazódott világ rock'n'roll DNS-ébe, mégis bizton kijelenthetjük, hogy nem a zeneipar fősodrában, inkább az oldalvízén, afféle kívülállóként készítette albumait. Chris Rea egyszerre művész, festő, bluesrajongó, motorversenyző, filmkészítő és az olasz klasszikus zenei hagyományokat folytató zeneszerző, aki több mint 30 millió albumot adott el világszerte csak azért, mert önmagát adta.  

 

Felejthetetlen slágerek


 A zenész 1951-ben született Middlesbroughban olasz apa és ír anya gyermekeként. Eredetileg forgatókönyvírással és filmzeneszerzéssel szeretett volna foglalkozni, ám akkoriban erre nem volt lehetősége. A zenei karrierről azonban nem mondott le: 1973-ban csatlakozott a Magdalene nevű együtteshez, és dalokat kezdett írni. Nem sokkal ezután megalapította a The Beautiful Losers nevű bandát, mely azonban hamar feloszlott, miután Rea szólómegállapodást kötött a Magnet Recordsszal.

 

1978-ban jelent meg debütáló lemeze, amely rögtön hatalmas amerikai sikert hozott a Fool (If You Think It's Over dallal. 1983-ban ötödik stúdióalbuma, a Water Sign több mint félmillió példányban kelt el, miután az I Can Hear Your Heartbeat dala egész Európában felkerült a slágerlistákra. Következő anyaga, a Wired to the Moon is óriási népszerűségnek örvendett, és az egész Európát átszelő turnéval Chris Rea jelentős rajongótábort szerzett magának, amely az elmúlt évtizedekben is végig vele maradt. A nagy áttörést végül a The Road to Hell című album jelentette számára. Ez utóbbi a késő 80-as évek egyik legsikeresebb albumává nőtte ki magát, és megszerezte az első helyet az angol slágerlistákon.

 

2000-ben aztán súlyos hasnyálmirigy-betegséget diagnosztizáltak nála, így a zenésznek több komoly műtéten kellett átesnie. Fogadalmat tett magának, hogy ha meggyógyul, visszatér a blues gyökereihez: 2002-ben kiadta a  Dancing Down the Stony Road című albumát, és megalapította saját független lemezkiadóját, a Jazzee Blue-t. Ezt hamarosan újabb négy album követte:  a Blue Street (Five Guitars) (2003), a Hofner Blue Notes (2003), a The Blue Jukebox (2004) és a Blue Guitars (2005). Ez utóbbi többek között azért volt különleges, mert a 11 CD-ből álló gyűjtemény borítóját a zenész saját festményei díszítették.  

 

„Soha nem voltam rocksztár, és minden betegségem egy újabb esély volt arra, hogy azt csináljam, amit igazán szeretek a zenében – nyilatkozta erről a nehéz időszakról. – A legjobb változás, ami történhetett a zenémmel, hogy olyan dolgokra összpontosítottam, amelyek valóban érdekelnek.”


Legújabb, Road Songs for Lovers című albuma csodálatos rockballadák gyűjteménye, melyek bemutatják az énekes egyedi hangját és legmagasabb szintű dalszövegírási képességét.

 

A budapesti bulira belépők április 28-tól kaphatók a www.livenation.hu és a www.ticketpro.hu oldalakon keresztül. A koncertre kizárólag ülőjegyek vásárolhatók a színházi jellegű nézőtérre – a rajongók tehát jobb, ha minél hamarabb bebiztosítják helyüket, ha ott szeretnének lenni Chris Rea 2017-es koncertjén.  

La femme La femme cikke 2017. május
címkék:
Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.