"Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóját egy látványos rockmusicallal ünnepelhetjük meg a Papp László Budapest Sportarénában. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Forradalmi hangulat a színpadon

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóját egy látványos rockmusicallal ünnepelhetjük meg a Papp László Budapest Sportarénában.

Március 15-én új megvilágításból ismerhetjük meg az 1948–49-es forradalom és szabadságharc eseményeit Kiss Ramóna, Détár Enikő, Oláh Ibolya, Xantus Barbara, Varga Miklós, Vastag Tamás, Verebes István és még sok más ismert művész játékában.

 

A Talpra, magyar! című kétrészes rockmusical ősbemutatóján az alkotók táncosokkal, hatalmas, korhű díszletekkel és nagy ívű dalokkal varázsolják elénk a történelemformáló pillanatokat. Az előadáson közel száz szereplő lesz a színpadon a tánckarral és az ensemble-lal együtt.

 

 

A darab első része 1849 januárjától március 15-ig, a forradalom első évfordulójáig tart, és a debreceni színházban játszódik. Jellasics és Windischgrätz elfoglalja Pestet, a kormány és a Nemzeti Színház társulata Debrecenbe költözik, menekül...

 

A szegedi színházban játszódó második rész 1849 júliusának három hetét öleli fel. Az oroszok már Debrecent fenyegetik, Pest újra ostrom alatt van. A kormány, a debreceni és a pesti színészek is kénytelenek Szegedre áttenni a székhelyüket…

 

A Talpra, magyar! rockmusical számos neves alkotó közreműködésében jött létre. A darab Szurdi Miklós rendezésében kel életre, aki Topolcsányi Laurával közösen egyben a darab írója is. A rockmusical zenéjéért a Bartók Plusz Operafesztivál 2016. évi operaíró versenyének nyertese, Mátyássy Szabolcs felelt, míg a koreográfiát Bakó Gábor, a díszleteket pedig Bátonyi György álmodta meg.

 

Talpra, magyar! – Papp László Budapest Sportaréna, 2018. március 15. 19 óra

La femme La femme cikke 2018. február
címkék:
Színház
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.