"Az emlékturné december 18-án érkezik Budapestre, melyen a legendás zeneszerző fia, Andrea Morricone vezényel."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Morricone örökzöldek Budapesten

Az emlékturné december 18-án érkezik Budapestre, melyen a legendás zeneszerző fia, Andrea Morricone vezényel.

Az Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző, Ennio Morricone tiszteletére indított koncertturnén egykori zenészbarátai, munkatársai különleges előadással idézik meg a mester legismertebb filmslágereit. A koncertet a legendás zeneszerző fia, Andrea Morricone dirigálja.

 

„Évekkel ezelőtt kezdtünk el dolgozni ezen a műsoron, apámmal együtt, amikor még élt. Megtiszteltetés és egyben mélyen megindító élmény lesz apámra és fenomenális zenéjére emlékezni egy teljes szimfonikus zenekar és kórus vezetésével. Az elmúlt hónapokban nagyon koncentráltam, és azon dolgoztam, hogy a legjobb formába hozzam magam a koncertekre. Készen állok, és nagyon várom, hogy apámat a rajongóival együtt ünnepelhessem szerte a világon” – nyilatkozta Andrea Morricone.

Ennio Morricone több mint 500 kottát írt a film- és tévéiparnak, valamint több mint 100 komplett zeneművet komponált. A pandémiát megelőző öt évben 111 koncertet adott csak Európában, összesen több mint 800 ezres nézőközönségnek. Ennio Morricone 2019-ben, közvetlenül a színpadtól való visszavonulása után kezdett el dolgozni egy vadonatúj koncertprodukción, amelyben a legnagyobb klasszikus filmjeit elevenítette volna fel. A koncertturné indulását azonban már nem élhette meg: 2020. július 6-án Ennio Morricone 91 éves korában elhunyt.

 

A zeneszerző családja nem hagyta, hogy a produkció a feledés homályába merüljön és 2022-ben turné keretén belül színpadra állította a koncertet. A magyar rajongók, 2022. december 18-án 20 órakor a Papp László Budapest Sportarénában hallhatják Ennio Morricone emlékműsorát, melyen fia, Andrea Morricone vezényel. A zenei élmények mellett soha nem látott felvételek is láthatók lesznek a Maestro-ról munka, illetve interjúk közben. A jól ismert dallamokat a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar és a több mint 50 énekesből álló Kodály Filharmónia debreceni kórusa szólaltatja meg.

 

A koncert itthoni szervezői a Green Stage Production és a Multimedia Organisation. A Green Stage Production mottója: „Földünk védelme tudatos célunk, ezért minden általunk megrendezésre kerülő koncert, előadás megvalósításához szükséges energiafelhasználás adataiból kiszámítjuk az adott események ökológiai lábnyomát, hogy ezen számítások eredményeként annyi fát ültessünk hazánkban, amely a keletkezett ökológiai lábnyomot ellensúlyozni képes”. Jegyek kaphatók az Eventim hálózatában. 

La femme La femme cikke 2022. december
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.