"Új kiállítás vár mindenkit, akit a divat története lázba hoz és szeretne bekukkantani a kulisszák mögé."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Divat - a kifutó mögött

Új kiállítás vár mindenkit, akit a divat története lázba hoz és szeretne bekukkantani a kulisszák mögé.

Megnyílt a Sofitel Budapest Chain Bridge hotelben a Fashion Stills exkluzív fotókiállítás, amely a divatvilág kulisszatitkaiba enged betekintést és a leghíresebb tervezők zárt ajtóit nyitja meg a nagyközönség előtt.

 

 

A már több külföldi Sofitel szállodát megjárt fotókiállítás idén végre a budapesti hotelbe is megérkezett: egészen április 20-ig láthatók Budapesten a fantasztikus fotók London, New York, Brüsszel, Washington, Berlin, Chicago, Róma és Los Angeles után.

 

A négy sztárfotós a divat emblematikus figuráiról és mozzanatairól készített pillanatképeket, melyek közül a legnépszerűbb alkotásokat ezúttal a magyar közönség is megtekintheti.  A Dior, a Chanel, a Jean-Paul Gaultier, és az Yves St Laurent függönyei mögött lejátszódó események apró töredékeibe így betekintést nyerhet bármelyik divatőrült.

 

Gérard Uféras magát fotóriporternek, nem pedig divatfotósnak tartja, akit 14 éve varázsolt el a divat világa, ami örök szerelem. Összesűrített érzelmeket igyekszik megörökíteni, melyekre úgy tűnik igény is van, a párizsi Polka Galerie képviselője ugyanis elmondta, az utóbbi időben megnőtt a kereslet a fotók iránt, és jó befektetés, ha valaki ebbe a kortárs, nagyon mai művészeti ágba fekteti pénzét.

 

Akik az objektív mögött álltak

 

Derek Hudson, az angol származású fotós, már egészen fiatal korában beleszeretett a fényképezésbe, és az olyan filmek inspirálták, mint az 1960-as évekbeli Antonioni film, a „Blow-Up”. Amikor Londonba költözött, akkor találkozott a híres fotóriporterrel, Terry Fincherrel, aki későbbi mentorként vezette végig Hudsont a fotósok pályájának rögös útján. A világról alkotott nézeteit és elképzeléseit sokáig a Life magazin hasábjain láthattuk. Ezután olyan nagyszerű újságoknak dolgozott, mint a Sunday Times, Newsweek vagy a Paris Match.

 

 Cathleen Naundorf kezdetben a szobrászat és festészet iránt érdeklődött. Később, mikor a fényképezés belopta magát a mindennapjaiba, rendkívüli helyekre jutott el asszisztensként, mint amilyen Szingapúr vagy New York. Miután Párizsba költözött, olyan vezető magazinoknak dolgozott, mint a Vogue, a Glamour, az Elle, vagy a Marie Claire.

 

Jean-Marie Périer a Marie Claire fotósa mellett kezdte meg munkáját asszisztensként. Felismerték tehetségét, így rövid idő alatt egy pop zenével foglalkozó magazin vezető fotográfusa lett, olyan hírességeket kapott lencsevégre, mint a Beatles vagy a Rolling Stones.

 

Gérard Uféras mind a nemzetközi, mind a számára hazainak számító francia sajtóban elismerést vívott ki magának munkáival. Ahogy a reklámkampányokban, úgy minden más területen is megállta a helyét fotósként. Saját projektjei között szerepelt olyan sorozatok megalkotása, mint például Európa operaházainak bemutatása, melyet 1988-ban kezdett Párizsban és 2001-ben, Moszkvában fejezett be, elnyerve ezzel több díjat is.

 

A kiállítást egészen április 20-ig tekinthető meg Budapesten, a Sofitel Budapest Chain Bridge pedig szeretettel vár mindenkit, akit a divat története lázba hoz és szeretne bekukkantani a kulisszák mögé.

La femme La femme cikke 2012. március
címkék:
Divat | Fashion
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.