"Mötley Crüe és Def Leppard koncert az MVM Dome-ban."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

A rock fenegyerekei Budapesten

Mötley Crüe és Def Leppard koncert az MVM Dome-ban.

Igen, egykoron fenegyerekeknek számítottak e két banda tagjai! Mindkét csapat bő negyven esztendeje alakult: a Mötley Crüe négyese Los Angelesben, a Def Leppard ötösfogata az angliai Sheffieldben. A hard rockban, annak is heavy metal ágában találták meg azt a lázadó stílust, amelyet követni akartak mind megszólalásban, mind öltözködésben, viselkedésben. Extravagáns megjelenésük természetes velejárója volt a hosszú, feltupírozott haj, a színes ruha. A két csapat közül az amerikai banda képviselte a keményebb vonalat: életszemléletüket a szex, drog és rockn'roll hármasa jellemezte, míg az angolok a heavy metalt ügyesen vegyítették a kemény rock dallamosabb ágával, többszólamú vokálokkal, már-már slágerességgel.

Az elmúló évtizedekben a fiúk talán megkomolyodtak, lehiggadtak, elvégre a huszonéves srácokból kortalanná váló férfiak váltak, akik túl a hatodik ikszen is profin tudnak muzsikálni, és képviselni azt a zenét, amit annak idején választottak. Tudják, hogy a közönségük sem lett fiatalabb, akik még ugyanúgy a régi srácokat látják bennük, mint ahogy talán magukban is.

 

A két zenekar pályafutása első évtizedeiben tízmilliószámra adta el bakelitjét majd CD-jét, ma pedig, haladva a korral, internetes letöltésszámokban lehet mérni népszerűségüket. A Def Leppard 2018 óta 5,5 milliárd letöltést és 15 millió követőt gyűjtött össze, míg a Mötley Crüe is több mint 5 milliárd letöltéssel büszkélkedhet, valamint 8 millió követővel a közösségi médiában.

 

Amikor úgy döntöttek, hogy együtt indulnak világkörüli turnéra, arra gondoltak, hogy hasonló ízlésű közönségüket gyűjtik egybe a nézőtéren, Amerikától Európáig. Ez sikerült is, hiszen 2022-ben a The World Tour elnevezésű stadionturnéjukon 1,3 millióan látták őket. Sikeres fellépés-sorozatukat 2023-ban Dél-Amerikában és Európában folytatják: februárban kezdtek Mexikóban, majd Kolumbia, Chile, Peru és Brazília színpadjait követően május 22-én érkeznek meg az öreg kontinensre. Éppen Sheffieldbe, ahol a négy tizenéves, Rick basszusgitáros, Pete Willis gitáros és Tony Kenning dobos megalakították a Def Leppardot, akikhez hamarosan Joe Elliot énekes is csatlakozott.

 

A turné Münchenből érkezik május 29-én Budapestre, az MVM Dome-ba, ahonnan Krakkóba és Prágába utazik tovább. A koncertsorozat júliusban Dublinban és Glawsgow-ban zárul.

Aki a Mötley Crüe történetével szeretne jobban megismerkedni, többet megtudni arról, miként alapította az együttest a lánglövelő-gitárjáról is híressé vált Nikki Sixx basszusgitáros és Tommy Lee dobos, hogyan csatlakozott hozzájuk Mick Mars gitáros és Vince Neil énekes, az könnyen megteheti, ha megnézi a Mötley Crüe: Mocskos rock’n’roll (The Dirt) című, csaknem kétórás dokumentumfilmet, melyet a Netflix pár évvel ezelőtt készített.

 

A budapesti koncertre jegyek a koncertszervező Live Nation weboldalán online megvásárolhatók.

La femme La femme cikke 2023. február
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.