"Ki ne szeretné kipróbálni, hogyan éltek harcoltak a régiek? Történelmi játék európai színvonalon, a Tatai Várban."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Fesztivál a romantikus tó partján

Ki ne szeretné kipróbálni, hogyan éltek harcoltak a régiek? Történelmi játék európai színvonalon, a Tatai Várban.

A Tatai Patara 1597 török kori történelmi fesztivál szakmai berkekben kezdettől fogva, azaz 2008 óta nagy elismertségnek örvend, s népszerűségét mutatja a folyamatosan emelkedő nézőszám is, amely a főnapnak számító ostromnapokon eléri 8-10 ezer főt, a három napos rendezvény egészén pedig évente 20-25 ezer látogató van.

 

 

A látogatottsági adatok szerint a történelmi fesztivál mára európai jelentőségűvé vált, köszönhetően a szlovák, cseh, lengyel, német, belga hagyományőröknek és a nemzetközileg is elismert művészeti csoportoknak, a több országot átfogó múzeumi együttműködésnek.

 

A Tatai Patara hadtörténelmi és művelődési elkötelezettsége töretlen: a rendezvénynek köszönhetően immár 5. éve emléktábla hirdeti a tatai vár XVI. századi történetében hősisen helytálló katonák dicsőségét. Az elmúlt években megszületett a rendezvény történelmi hátteréül szolgáló 15 éves háborúról, különösen Pálffy Miklós gróf életéről szóló vándorkiállítás. E vándorkiállítás az elmúlt években látható volt Sárváron, Győrben, Léván, Érsekújváron és Füzérradványban is.

 

A rendezvényre meghívott hagyományőr csoportok korhű öltözetre, táborrendre, fegyverzetre és katonazenére fordított kiemelt figyelme a korszak katonai technikájának és kultúrájának szakszerű bemutatását teszi lehetővé.

 

Tatai Patara

2012. május 18-20.

Bővebb információ a rendezvény honlapján

La femme La femme cikke 2012. május
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.